Γαλλία: Μισό εκατομμύριο πολίτες στους δρόμους του Παρισιού για το συνταξιοδοτικό – Mαζική συμμετοχή σε 250 πόλεις (Photos/Videos)

Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο συνταξιοδοτικό σχέδιο Μακρόν που προβλέπει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων στη Γαλλία δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη σημερινή γενική απεργία, τη δεύτερη μετά από αυτήν που έγινε στις 19 Ιανουαρίου.

Η απεργία,

αίτημα της οποίας ήταν η απόσυρση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος και την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια από τα 62 που είναι λίγο πολύ σήμερα, έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους τομείς των μεταφορών, της παιδείας και γενικότερα στον δημόσιο τομέα, ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Workers across France have taken part in protests against President Emmanuel Macron’s widely unpopular plans to raise the retirement age to 64 from 62. Neither side has shown any sign of backing down.

Here’s what to know.https://t.co/qPQv1pvLQp

— The New York Times (@nytimes) January 31, 2023

Μαζικές και πολυάριθμες ήταν επίσης οι συγκεντρώσεις των απεργών στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας. Όπως ανακοινώθηκε, συγκεντρώσεις κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού έγιναν σε 250 πόλεις της Γαλλίας, ενώ στο Παρίσι σύμφωνα με το συνδικάτο CGT διαδήλωσαν περίπου 500.000 άτομα.

#BREAKING Half a million protest in Paris against President Macron's pension reform: French union pic.twitter.com/bWVmz6mdpl

AFP News Agency (@AFP) January 31, 2023

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται το απόγευμα στο Παρίσι κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης με τους αξιωματούχους των μεγαλύτερων γαλλικών συνδικάτων στην κορυφή της πορείας, και ισχυρή κινητοποίηση επίσης στις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.

Protest in France against the Macron Regime's policies… pic.twitter.com/bHne2uUZ8n

Keywords
Τυχαία Θέματα