Γαλλία: Νέες συγκεντρώσεις και επεισόδια για τη δολοφονία του 17χρονου (Videos)

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε στη Γαλλία μετά τις χθεσινές συγκεντρώσεις στο Παρίσι, στον απόηχο της δολοφονίας του 17χρονου Naël από πυρά αστυνομικού.

Διαδηλωτές άναψαν φωτιές στην περιοχή Reynerie και πυκνός καπνός υψώθηκε στον ουρανό της Τουλούζης το βράδυ της Τετάρτης (28/6).

#reynerie #Nael à Toulouse ambiance tendue des barricades sont montées de violents incendies envahissent de fumées le quartier pic.twitter.com/26OvvAyng8

musti (@AnaisMusti) June 28, 2023

Βίντεο από τα νέα επεισόδια κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δείχνουν τις φωτιές που άναψαν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, οι οποίοι ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του ανήλικου.

Σύμφωνα με το BBC, το 2022 συνολικά 13 άτομα δολοφονήθηκαν επειδή δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της αστυνομίας. Ο 17χρονος Naël είναι ο δεύτερος άνθρωπος φέτος στη Γαλλία που σκοτώθηκε με αυτόν τον τρόπο.

#Toulouse La colère gronde à la #reynerie pour rendre hommage et #justice à #Nael pic.twitter.com/IBj4WFvm00

— musti (@AnaisMusti) June 28, 2023

Ο θάνατός του 17χρονου πυροδότησε την Τρίτη (27/6) άμεσες διαμαρτυρίες στη Ναντέρ, ένα δυτικό προάστιο του Παρισιού. Κάδοι άναψαν και ξέσπασε φωτιά σε μουσικό σχολείο, ενώ η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη διαδήλωση κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Μακρόν για θάνατο 17χρονου: «Ασυγχώρητο»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε την Τετάρτη, την επομένη του θανάτου του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Ναντέρ, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ασυγχώρητο».

«Έχουμε έναν έφηβο που σκοτώθηκε. Είναι ανεξήγητο, αδικαιολόγητο. Η δικαιοσύνη αντέδρασε αμέσως, ελπίζω να κάνει γρήγορα τη δουλειά της και να αποδοθεί η αλήθεια το συντομότερο, είπε.  Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χρειάζεται στοργή και σεβασμός για τον νεαρό Nahel και την οικογένειά του. Δεν χρειάζεται να έχουμε φωτιές», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ωστόσο, τα σχόλιά του δεν έγιναν δεκτά από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν την αστυνομία, τα οποία ζητούν σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας του εν λόγω αστυνομικού και καταγγέλλουν «πολιτική εκμετάλλευση».

Διαβάστε επίσης:

Κρεσέντο χυδαιότητας από τον Τραμπ: Τα εμετικά σχόλια για την κόρη του Ιβάνκα -«Πώς μπορεί να είναι το να κάνεις σεξ μαζί της»

Ερντογάν σε Σολτς: «Απαράδεκτη» η οργάνωση διαδηλώσεων του PKK στη Σουηδία – Επιμένει η Τουρκία στο βέτο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

ΗΠΑ: Τρόμος σε πτήση της Delta Airlines – Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με τη μύτη (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Νέες, 17χρονου Videos,gallia, nees, 17chronou Videos