Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν – Ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχός της

Την παραίτησή της υπέβαλε στον Εμανουέλ Μακρόν η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν, παραίτηση που έγινε δεκτή από τον Γάλλο πρόεδρο.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας βρίσκεται σε διαδικασία ανασχηματισμού.

Ο 34χρονος υπουργός Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ πιθανολογείται πως θα είναι ο εκλεκτός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την πρωθυπουργία της Γαλλίας,

σύμφωνα με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές, ο Γκαμπριέλ Ατάλ θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελιζαμπέτ Μπορν είχε διοριστεί από τον πρόεδρο Μακρόν στην πρωθυπουργία πριν από ενάμιση χρόνο. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Γάλλο πρόεδρο το όνομα του ή της διαδόχου της στον πρωθυπουργικό θώκο.

«Το έργο σας στην υπηρεσία του Έθνους μας ήταν υποδειγματικό κάθε μέρα. Υλοποιήσατε το σχέδιό μας με το θάρρος, τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα των κρατικών γυναικών. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής δημοκρατίας με ανάρτησή του στο X.

Madame la Première ministre, chère @Elisabeth_Borne, votre travail au service de notre Nation a été chaque jour exemplaire. Vous avez mis en œuvre notre projet avec le courage, l’engagement et la détermination des femmes d’État. De tout cœur, merci. pic.twitter.com/G26ifKfKzj

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) January 8, 2024

Στην επιστολή της παραίτησης της η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει ότι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην Γαλλία.

Αναφέρει επίσης ότι εργάστηκε με πάθος για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πρωθυπουργίας, έχοντας στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων για τους Γάλλους πολίτες. Η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι αντελήφθη την πρόθεση του αρχηγού του κράτους να ορίσει νέο πρόσωπο στον πρωθυπουργικό θώκο.

Διαβάστε επίσης:

Κύμα ψύχους στην Ευρώπη: -23 στην Πολωνία, – 30 στη Λετονία, προβλήματα στις μετακινήσεις και στην ηλεκτροδότηση

«Έφυγε» ο «Kάιζερ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Φραντς Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών

Peregrine: Καταγράφηκε «ανωμαλία» στην αποστολή προς το φεγγάρι που μεταφέρει το DNA του JFK

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Παραιτήθηκε, Ελιζαμπέτ Μπορν,gallia, paraitithike, elizabet born