Γαλλία: Εισέβαλαν με Ι.Χ. σε σπίτι δημάρχου- Επίθεση σε λεωφορείο με τουρίστες

Πέμπτη συνεχόμενη νύχτα ταραχών στη Γαλλία η χθεσινή. Συνολικά 719 προσαγωγές. Επίθεση στο σπίτι δημάρχου πόλης κοντά στο Παρίσι. Κινέζοι τουρίστες τραυματίστηκαν.

Επίθεση σε λεωφορείο με κινέζους τουρίστες

Λεωφορείο που μετέφερε ομάδα κινέζων τουριστών στη Μασσαλία δέχθηκε επίθεση με πέτρες την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροί τραυματισμοί.

Για το συμβάν, το γενικό προξενείο της Κίνας στη Μασσαλία υπέβαλε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

lang="en" dir="ltr">A video of 41 petrified Chinese tourists stuck in the riots in Marseille last night is going viral in China.

Their bus repeatedly came under attack.

Many people on Chinese social media write that they will never travel to France after seeing this.pic.twitter.com/vDXDBLYka9

— Megh Updates (@MeghUpdates) July 1, 2023

Στη διαμαρτυρία του το κινεζικό προξενείο ζητεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κινέζων πολιτών και της περιουσίας τους.

Το λεωφορείο αυτό δέχθηκε επίθεση την Πέμπτη, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, στη διάρκεια των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει σε πολλές γαλλικές πόλεις μετά τον θάνατο την Τρίτη 17χρονου νεαρού από τα πυρά αστυνομικού.

Πλέον, οι Κινέζοι τουρίστες που επέβαιναν στο εν λόγω λεωφορείο έχουν αναχωρήσει από τη Γαλλία, επεσήμανε το κινεζικό προξενείο.

FRANCE – 45,000 police and special ops on the streets … the media all report a much quieter night.

There is nothing to see here. This didn’t happen

pic.twitter.com/Tco3VhczSa

— Bernie's Tweets (@BernieSpofforth) July 2, 2023

Την ίδια ώρα, το προξενείο κάλεσε τους κινέζους πολίτες που βρίσκονται στη Γαλλία ή που σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκεί να «είναι προσεκτικοί» και να επιδεικνύουν «σύνεση» λόγω των ταραχών που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα.

Επίθεση στο σπίτι δημάρχου

Στο μεταξύ, η οικία του δημάρχου της μικρής πόλη Λ’ Άι- λε- Ροζ, κοντά στο Παρίσι, έγινε στόχος επίθεσης με όχημα τη χθεσινή νύχτα, στη διάρκεια της πέμπτης συνεχόμενης ημέρας ταραχών στη Γαλλία, έγινε γνωστό σήμερα από τη νομαρχία και τον ίδιο τον δήμαρχο.

France | if this is not war, nothing is.pic.twitter.com/2ZzswU6BNy

— Prof.N John Camm (@njohncamm) July 2, 2023

Περίπου στη 1:30 τη νύχτα (τοπική ώρα 02:30 ώρα Ελλάδας), την ώρα που ο δήμαρχος Βενσέν Ζανμπρέν βρισκόταν στο δημαρχείο της πόλης Λ’ Άι-λε- Ροζ, «ταραξίες έριξαν αυτοκίνητο στο σπίτι (μου) προτού το πυρπολήσουν», ανέφερε ο δήμαρχος στο Twitter.

Η σύζυγός του και ένα από τα δύο μικρά παιδιά του «τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο Ζανμπρέν ο οποίος έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας απερίγραπτης δειλίας».

«Πιο ήσυχη» η χθεσινή νύχτα… με 719 προσαγωγές

Στη διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία προχώρησε σε 719 προσαγωγές, αν και ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν επεσήμανε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν «πιο ήσυχη» σε σχέση με τις προηγούμενες.

Rioters set fire to residential building in Grigny, France

Ye kaun si movie ka scene hai @zoo_bear ? Do fact check! pic.twitter.com/xBa0cMR9kz

— BALA (@erbmjha) July 2, 2023

Σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, χθες τραυματίστηκαν 45 αστυνομικοί και χωροφύλακες, πυρπολήθηκαν 577 οχήματα και 74 κτίρια, ενώ καταγράφηκαν 871 πυρκαγιές σε δρόμους.

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα το υπουργείο είχε αναπτύξει 45.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες, εκ των οποίων 7.000 στο Παρίσι και τα κοντινά του προάστια, ενώ ενισχύσεις έχουν σταλεί στη Μασσαλία και τη Λιόν, όπου έχουν σημειωθεί τα πιο βίαια επεισόδια.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Επίθεση με drones εναντίον του Κιέβου

Ζελένσκι: «Σοβαρή η απειλή για το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια»

Γαλλία: Πάνω από 400 συλλήψεις το βράδυ – 5η νύχτα ταραχών

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Γαλλία, Στόχος, – Επίθεση,gallia, stochos, – epithesi