Γαλλία: Συγκεντρώσεις μπροστά από τα δημαρχεία – Πάνω από 3.000 συλλήψεις συνολικά από την περασμένη Τρίτη

Άρχισαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι συγκεντρώσεις πολιτών μπροστά από τα δημαρχεία των πόλεων της Γαλλίας, οι οποίες οργανώθηκαν μετά την επίθεση που είχε στόχο την κατοικία ενός δημάρχου στην περιφέρεια του Παρισιού,  όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, ιδίως στη Ναντέρ, όπου ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού πυροδότησε ταραχές σε όλη τη χώρα.

Les rassemblements de soutien devant les mairies de France

après l'attaque qui a visé le domicile du maire de L'Haÿ-les-Roses (Val-de-Marne) ont débuté lundi à midi, notamment à Paris.
https://t.co/6bhw1R4LDl pic.twitter.com/bqxj1umb6p

— Le Figaro (@Le_Figaro) July 3, 2023

«Από την Τρίτη, οι νύκτες ήταν δύσκολες για τους κατοίκους (…) Οι βιαιότητες που διαπράχθηκαν είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο δήμαρχος της Ναντέρ, ο Πατρίκ Ζαρί, απευθυνόμενος σε περίπου 100 συγκεντρωμένους κατοίκους και εργαζόμενους του δημαρχείου.

Au micro du @Le_Figaro, @PierreHurmic, le maire de Bordeaux appelle l’État à s’appuyer sur les collectivités locales pour assurer un retour au calme après les émeutes qui ont éclaté dans les cités à la mort de Nahel. pic.twitter.com/OwGxygBKxJ

— Marie-Hélène Hérouart (@MarieHeleneHrt) July 3, 2023

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε σήμερα πως περίπου 3.200 άτομα συνελήφθησαν από τις γαλλικές δυνάμεις της τάξης από την Τρίτη μέχρι και χθες, Κυριακή, σε πέντε διαδοχικές νύκτες ταραχών που πυροδοτήθηκαν από το θάνατο του 17χρονου Ναέλ. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι λεωφορεία και τραμ θα σταματήσουν να κυκλοφορούν από τις 9 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα