Γαριδοσουβλάκια στη σχάρα, με μεσογειακή μαρινάδα

Εύκολα και πεντανόστιμα σουβλάκια γαρίδας, μαριναρισμένα σε μεσογειακή μαρινάδα με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, που ψήνονται σε λίγα λεπτά στη σχάρα, σε μαντεμένιο τηγάνι ή στο σχαροτήγανο.

Αποτελούν το ιδανικό ορεκτικό της τελευταίας στιγμής, συνοδευτικό αλλά και κυρίως πιάτο για τις ημέρες της νηστείας αλλά και όλες τις εποχές και σερβίρονται υπέροχα μαζί με αφράτο ρύζι, ψητά λαχανικά και μια χορταστική σαλάτα εποχής.

Υλικά για τη Συνταγή

450 γραμμάρια

μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες

Για τη μαρινάδα

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Μερικές φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

1. Αρχικά, βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατέψτε τα καλά. Ρίξτε και τις καθαρισμένες γαρίδες στο μπολ και αφήστε τις να μαριναριστούν για 20 λεπτά το λιγότερο.

2. Προθερμάνετε την ψησταριά σε μέτρια φωτιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψησταριά υγραερίου, κάρβουνα ή ακόμα και σχαροτήγανο ή μαντεμένιο σκεύος.

3. Περάστε τις γαρίδες σε ξύλινα καλαμάκια (που έχετε μουλιάσει αρκετή ώρα σε βαθύ μπολ με νερό, για να μην καούν).

4. Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Οι γαρίδες είναι έτοιμες όταν είναι αδιαφανείς με μια απαλή ροζ απόχρωση και ελαφρά σφικτή υφή στη σάρκα τους.

5. Σερβίρετε τα σουβλάκια με λίγες επιπλέον σταγόνες φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού.

Διαβάστε επίσης:

Σαβαρέν, το νοσταλγικό γλυκό των ζαχαροπλαστείων της δεκαετίας του ‘60

Αφράτο δίχρωμο νεροκέικ της φτωχικής κουζίνας, με σόδα (ανθρακούχο νερό)

Ασιατικό κοτόπουλο με πορτοκάλι

Keywords
Τυχαία Θέματα