Γαβρήλος για 6ήμερη εργασία: «Με την αυθάδεια του 41%, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τους εργαζόμενους σε εξόντωση»

Σχόλιο για δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει την 6ημερη εργασία από την 1η Ιουλίου, έκανε ο Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος.

Ο κ. Γαβρήλος αναφέρει πως μια τέτοια απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πρόκειται για «υλοποίηση των σκληρών αντεργατικών πολιτικών που η ΝΔ φέρνει κατά ριπάς στη Βουλή»

Σημειώνει με καυστικό τρόπο πως «όλη η δόξα της συγκεκριμένης ρύθμισης ανήκει στον κ. Γεωργιάδη, τον πρώην Υπουργό Εργασίας, ο οποίος

με τον πρόσφατο Νόμο του (5053/23) άλλαξε προς το χειρότερο, για μια ακόμη φορά μετά τους Βρούτση –  Χατζηδάκη, το εργασιακό τοπίο».

Η δήλωση Γαβρήλου

«Τις τελευταίες μέρες αρκετά είναι τα δημοσιεύματα του Τύπου που υπογραμμίζουν με μελανά χρώματα την εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας από 1 Ιουλίου 2024, σχεδόν σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους αλλά και σε ΔΕΚΟ, Ιδιωτικό Τομέα και Δημόσιο.

Η εν λόγω απόφαση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρόκειται για την υλοποίηση των σκληρών αντεργατικών πολιτικών που η ΝΔ φέρνει κατά ριπάς στη Βουλή, με την αυθάδεια του 41%.

Η 6ήμερη εργασία, χωρίς ρεπό, δεν είναι επιταγή της Τρόικα, ούτε έρχεται να εφαρμοστεί σε καθεστώς μνημονίων. Όλη η δόξα της συγκεκριμένης ρύθμισης ανήκει στον κ. Γεωργιάδη, τον πρώην Υπουργό Εργασίας, ο οποίος με τον πρόσφατο Νόμο του (5053/23) άλλαξε προς το χειρότερο, για μια ακόμη φορά μετά τους Βρούτση –  Χατζηδάκη, το εργασιακό τοπίο.

Με την αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ και με το τεράστιο κενό που υπάρχει σε ελέγχους στην αγορά εργασίας, η 6ήμερη εργασία και το ξήλωμα πολλών άλλων εργασιακών δικαιωμάτων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας και στην υποβάθμιση της θέσης του εργατικού δυναμικού.

Αντίθετα με ό,τι υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός για να κερδίσει τις εκλογές, σκοπός της Κυβέρνησής του είναι: χαμηλοί μισθοί, ελάχιστο πλαίσιο προστασίας, μηδενικοί έλεγχοι, εντατικοποίηση της εργασίας και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργοδοτικών συμφερόντων.»   

Διαβάστε επίσης:

Αύριο ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Οι εκτιμήσεις για το Πάσχα

ΕΝΦΙΑ: Εκπνέει η προθεσμία εξόφλησης για όσους θέλουν ολόκληρη την επιστροφή φόρου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαβρήλος, 6ήμερη, Μητσοτάκη,gavrilos, 6imeri, mitsotaki