Γάζα: Δίχως τέλος η γενοκτονία των Παλαιστινίων – Στους 22.313 οι νεκροί, 57.296 οι τραυματίες (videos)

Στους 22.313 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, από την έναρξη δηλαδή των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται 128 άνθρωποι, οι οποίοι σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Παράλληλα, συνολικά οι τραυματίες έχουν φτάσει στους 57.296, από τους οποίους οι 261 τραυματίσθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Επιμένει
στη μαζική απομάκρυνση Παλαιστινίων το Ισραήλ

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πρότεινε και πάλι σήμερα τη μαζική απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας τις επικρίσεις των ΗΠΑ οι οποίες χαρακτήρισαν προηγούμενες αντίστοιχες δηλώσεις του «ανεύθυνες».

«Οι ΗΠΑ είναι καλοί μας φίλοι, αλλά πάνω απ’ όλα θα κάνουμε αυτό που είναι καλό για το κράτος του Ισραήλ: η ενθάρρυνση της μετανάστευσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τη Γάζα θα επιτρέψει στους (Ισραηλινούς) κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να ζήσουν με ασφάλεια, προστατεύοντας παράλληλα τους στρατιώτες μας», έγραψε ο Μπεν Γκβιρ στο Χ απαντώντας στις αμερικανικές επικρίσεις.

Ο Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος υπέρ των εποίκων Εβραϊκή Ισχύς, είχε ζητήσει τη Δευτέρα να επιστρέψουν οι Εβραίοι έποικοι στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου και «να ενθαρρυνθεί» ο παλαιστινιακός πληθυσμός να μεταναστεύσει. Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει την Κυριακή ο επίσης ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς.

Η εκδίωξη ενός πληθυσμού εκτός της περιοχής όπου διαμένει απαγορεύεται από τις Συμβάσεις της Γενεύης, την καρδιά του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ενώ το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο χαρακτηρίζει «τον εκτοπισμό ή την αναγκαστική μεταφορά ενός πληθυσμού» έγκλημα πολέμου.

«Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις πρόσφατες δηλώσεις των ισραηλινών υπουργών Μπεζαλέλ Σμότριτς και Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, που τάσσονται υπέρ της μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων εκτός της Λωρίδας της Γάζας», τόνισε σε χθεσινή του ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνες» τις απόψεις αυτές.

Και ο Σμότριτς, επικεφαλής του κόμματος «Θρησκευτικός Σιωνισμός», επανήλθε σήμερα στο θέμα δηλώνοντας ότι «το 70% της ισραηλινής κοινής γνώμης στηρίζει την εθελοντική μετανάστευση των Αράβων από τη Γάζα και την απορρόφησή τους από άλλες χώρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι υποστηρικτές αυτής της ανθρωπιστικής λύσης κατανοούν ότι μια μικρή χώρα, όπως η δική μας, δεν μπορεί να επιτρέψει να επικρατήσει μια πραγματικότητα στην οποία μόλις τέσσερα λεπτά από τις κοινότητές μας υπάρχει μια εστία μίσους και τρομοκρατίας, όπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι ξυπνούν κάθε πρωί με την επιθυμία να καταστρέψουν το κράτος του Ισραήλ».

Ο Σμότριτς είχε αρνηθεί στη διάρκεια ιδιωτικής του επίσκεψης στο Παρίσι τον Μάρτιο την ύπαρξη του παλαιστινιακού λαού. «Δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι διότι δεν υπάρχει παλαιστινιακός λαός», είχε δηλώσει.

Η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου (συμμαχία κομμάτων της δεξιάς, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων εβραϊκών σχηματισμών) κατηγορείται ήδη πως ενίσχυσε την παρουσία των εποίκων στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που βρίσκεται από το 1967 υπό ισραηλινή κατοχή.

Δυτική Όχθη: Γενική απεργία μετά τον φόνο του υπαρχηγού της Χαμάς

Μετά τον φόνο κορυφαίου ηγέτη της Χαμάς στο Λίβανο, σχολεία, πανεπιστήμια, τράπεζες, εστιατόρια και κυβερνητικά γραφεία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη παρέμειναν σήμερα κλειστά λόγω γενικής απεργίας.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει επίσης την επιδρομή του στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ στη βορειοδυτική Δυτική Όχθη.

Διαδηλώσεις και αντιπαραθέσεις με τον ισραηλινό στρατό οργανώνονται για σήμερα το απόγευμα σ’ αυτό το κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης. Ο στρατός φέρεται ότι πραγματοποίησε επιδρομές σε αρκετές τοποθεσίες εκεί στη διάρκεια της νύκτας.

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, ο Σάλεχ αλ-Αρούρι, σκοτώθηκε σε έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ στη Βηρυτό. Είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς που έχει σκοτωθεί εσκεμμένα στη διάρκεια του πολέμου.

Γρήγορα εκφράσθηκαν υποψίες ότι μπορεί να επρόκειτο για στοχευμένη δολοφονία, πιθανόν από τον ισραηλινό στρατό ή για λογαριασμό του Ισραήλ. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν σχολίασαν τις πληροφορίες αυτές, όταν ερωτήθηκαν σχετικά. Μετά το πλήγμα αυτό από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας χθες βράδυ στη γενέτειρα του Αλ-Αρούρι, το χωριό Αρούρα, βόρεια της Ραμάλα, καθώς και στην ίδια τη Ραμάλα.

Η μητέρα και η αδελφή του Αλ-Αρούρι είπαν στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα, που έχει την έδρα του στο Κατάρ, ότι περίμεναν το φόνο του από καιρό.

Στη διάρκεια επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στη Δυτική Όχθη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως συνέλαβε έξι καταζητούμενους Παλαιστινίους και ανέκρινε δεκάδες άλλους. Τρομοκράτες εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των στρατιωτών, ανακοίνωσε ο στρατός, ο οποίος απάντησε με επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση συνεχιζόταν σήμερα το απόγευμα στη Δυτική Όχθη. Στρατιώτες συνέλαβαν τέσσερις καταζητούμενους υπόπτους στην Καλκία. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πληροφορίες, τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν εκεί από πυρά. Ο στρατός κατέσχεσε επίσης στρατιωτικό εξοπλισμό τόσο στον καταυλισμό Νουρ Σαμς όσο και στην Καλκία.

Δεν ήταν αρχικά σαφές αν οι επιχειρήσεις του στρατού συνδέονταν με το φόνο του Αλ-Αρούρι. Ο στρατός πραγματοποιεί τακτικά επιδρομές στη Δυτική Όχθη και ακόμη περισσότερες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, έκτοτε έχουν συλληφθεί εκεί 2.570 ύποπτοι, 1.300 από τους οποίους έχουν δεσμούς με τη Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Σαρώνει η καταιγίδα Χενκ – Ταξιδιωτικό χάος στο Λονδίνο (Video)

Ερυθρά Θάλασσα: Νέες πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων παρά τις απώλειες (video)

Ιαπωνία – Σύγκρουση αεροσκαφών: Το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους εξετάζουν οι αρχές για το δυστύχημα στο αεροδρόμιο (photos/videos)

Keywords
videos, γαζα, νεκροι, λωρίδα της γάζας, μπεν, ηπα, απεργια, σχολεια, τραπεζες, στρατος, διαδηλωσεις, βομβα mall, συλληψεις, απεργια μμμ, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, κλειστα σχολεια, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, ιαπωνια, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, εβραιοι, εδρα, ηπα, θαλασσα, θεμα, ισραηλ, λονδινο, μητερα, σημερινη, χθες βραδυ, ωρα, αεροδρομιο, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γραφεια, δευτερα, δηλωσεις, δικη, δυτικη οχθη, δυτικη, εδαφος, ειπαν, υπαρχει, εκρηξη, ενθαρρυνση, εξι, επιθυμια, εσκεμμενα, εστια, εστιατορια, ιδια, ιδιο, η δικη, ισχυς, καταρ, κυβερνηση, λωρίδα της γάζας, μπεν, οχθη, παρισι, πρωι, σπιτια, τριτη, χαος, ωρες, ασφαλεια, φιλοι, χωρα, καρδια, κυριακη, πληροφοριες, υγειας
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Δίχως, Παλαιστινίων –, 22 313, 57 296,gaza, dichos, palaistinion –, 22 313, 57 296