Γάζα: Η Ισλαμική τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο με ομήρους πατέρα και γιο

Η στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ δημοσίευσε την Τρίτη βίντεο με τους Ισραηλινούς ομήρους Gadi Mozes και Elad Katzir, στο οποίο καλούν την ηγεσία του Ισραήλ να δράσει επειγόντως για την απελευθέρωσή τους. Ο Katzir και ο Mozes κρατήθηκαν όμηροι από το Κιμπού Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου. Το νέο βίντεο ήταν το πρώτο σημάδι ζωής από αυτούς.

Μιλώντας υπό πίεση, οι δύο άνδρες ακούγονται σε ξεχωριστά αποσπάσματα να προειδοποιούν ότι μπορεί να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή λόγω των επιθέσεων των IDF στη Γάζα.

Η σύζυγος του Mozes,

Efrat, δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου. Η μητέρα του Katzir, Hanna, απήχθη και τελικά απελευθερώθηκε στο πλαίσιο της προηγούμενης συμφωνίας απελευθέρωσης, ενώ ο πατέρας του, ο Rami, δολοφονήθηκε.

Ο γιος του Mozez δήλωσε ότι η οικογένεια χάρηκε που είδε το πρώτο σημάδι ζωής μετά την απαγωγή του πατέρα του, αλλά σημείωσε ότι «μοιάζει εντελώς διαφορετικός».

The Palestinian Islamic Jihad (PIJ) released propaganda video of two more Israeli hostages: Gadi Mozes (79) & Elad Katzir (47) from Kibbutz Nir Oz.

This is terrorist propaganda, less well produced compared to yesterday's #Hamas video. This violates the Geneva Convention which no… pic.twitter.com/ENw21ryqKr

— Matthew RJ Brodsky (@MattRJBrodsky) December 19, 2023

«Ο μπαμπάς είναι πολύ αδύνατος, φαίνεται ότι είναι εξαντλημένος», δήλωσε ο Yair Mozes στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet. «Κανονικά χαμογελάει πολύ και είναι σε εγρήγορση, και εδώ βλέπεις σακούλες κάτω από τα μάτια του. Δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

«Είναι προφανές για εμάς ότι του ζήτησαν να πει όσα είπε στο βίντεο και δεν είναι τα λόγια του», πρόσθεσε ο γιος του, ενώ δήλωσε ότι ελπίζει να υπάρξει σύντομα μια νέα συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Το βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ έρχεται μια μέρα μετά τη δημοσίευση προπαγανδιστικού βίντεο της Χαμάς που δείχνει τρεις ηλικιωμένους Ισραηλινούς ομήρους από το Νιρ Οζ. Ο ένας άνδρας που μιλάει στο βίντεο αυτοπροσδιορίζεται ως ο 79χρονος Chaim Peri, ο οποίος απήχθη από τη Χαμάς από το σπίτι του. Οι άλλοι δύο όμηροι είναι οι συμπολίτες του Amiram Cooper, 84 ετών και Yoram Metzger, 80 ετών.

Μόνο ο Peri μιλάει στο βίντεο και δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν πότε γυρίστηκε, αν και η εμφάνιση των ανδρών δείχνει ότι έγινε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αιχμαλωσίας. Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Daniel Hagari χαρακτήρισε το βίντεο της Χαμάς ως «αποτρόπαια τρομοκρατία».

Πηγή ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» στις ΗΠΑ: «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο

WikiLeaks: Τον Φεβρουάριο η «τελευταία ευκαιρία» του Τζούλιαν Ασάνζ για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ

Κίνα: 131 οι νεκροί από το φονικό σεισμό (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Ισλαμική,gaza, islamiki