Γάζα: Υπό ισραηλινή πολιορκία το «Ινδονησιακό» Νοσοκομείο – ΟΗΕ: Πόσοι ακόμη άμαχοι θα σκοτωθούν στη Γάζα;

Πολιορκημένο από τις ισραηλινές δυνάμεις βρίσκεται το «Ινδονησιακό»νοσοκομείο στη βόρεια πόλη της Γάζας με δεκάδες θωρακισμένα οχήματα, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές που βρίσκονται σε κοντινές στέγες εμποδίζουν τα ασθενοφόρα να φτάσουν στο νοσοκομείο, αναφέρει το υπουργείο Πληροφοριών του παλαιστινιακού θύλακα.

Επίσης, σημειώνει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, ο οποίος είναι ο μόνος που χρησιμοποιείται για την περίθαλψη των τραυματιών και προσθέτει ότι χιλιάδες εκτοπισμένοι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο νοσοκομείο.

Children

injured in the Israeli army's attack on the UNRWA Kuwait School belonging to the United Nations are being transported to the hospital. This attack took place immediately after the statements made yesterday by UN Secretary-General António Guterres. pic.twitter.com/CqYRYsMUdI

— Gaza Notifications (@gazanotice) November 20, 2023

Όπως επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Μουνέρ αλ Μπουρς, ο χώρος περιμετρικά του νοσοκομείου είναι διάσπαρτος από πτώματα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν και το σχολείο al-Kuwait, το οποίο είναι δίπλα στο κτιριακό συγκρότημα του «Ινδονησιακού» νοσοκομείου. Και στο σχολείο έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, τα πυρά πυροβολικού κατά των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα από το χειρουργικό τμήμα, τραυματίζοντας γιατρούς και σκοτώνοντας  τουλάχιστον 12 αμάχους που είχαν καταφύγει στο νοσοκομείο. Στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο πριν την επίθεση βρίσκονταν 700 ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό, ενώ στον ευρύτερο χώρο περίπου 5.000-10.000 άμαχοι. 

Κάποιοι από τους τελευταίους προσπάθησαν να βρουν ασφαλές καταφύγιο, αλλά δέχθηκαν ισραηλινά πυρά κοντά στο νοσοκομείο. Πολλοί σκοτώθηκαν και παραμένουν πεσμένοι εκεί όπου χτυπήθηκαν, κατά την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα τα πρόωρα νεογνά που κατάφεραν να φτάσουν στην Αίγυπτο από την Γάζα, μέσω του περάσματος της Ράφα είναι 28, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Αιγύπτου.

ΟΗΕ: Η κατάσταση στα καταφύγια είναι αβίωτη

Τρομοκρατημένος» από τα φρικτά γεγονότα των τελευταίων 48 ωρων στη Γάζα δηλώνει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ με αιχμή τα χτυπήματα του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια το Σάββατο, τα οποία έπληξαν επίσης ένα σχολείο που διευθύνεται από τον ΟΗΕ

«Οι δολοφονίες τόσων πολλών ανθρώπων σε μέρη όπου μετατράπηκαν σε καταφύγια είναι εντελώς ασύμβατη με την προστασία των αμάχων που απαιτείται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως χιλιάδες άνθρωποι εκκενώνουν νοσοκομεία και κατευθύνονται προς το νότιο τμήμα της Γάζας. 

Appalled by horrendous events of past 48hrs in #Gaza.

Killings of so many in schools-turned-shelters, amid fleeing of hundreds from Al-Shifa Hospital & ongoing displacement in southern Gaza, wholly inconsistent with protection of civilians required under international law.

— Volker Türk (@volker_turk) November 19, 2023

«Πόση περισσότερη βία, αιματοχυσία και δυστυχία θα είναι αρκετή ώστε να συνέλθει η ανθρωπότητα;». «Πόσοι ακόμη άμαχοι θα σκοτωθούν; Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η ανθρωπότητα πρέπει να είναι πρώτη. Μια κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους και για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι επιτακτική ανάγκη. Τώρα».

Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες απευθύνει έκκληση για τις συνθήκες διαβίωσης των εκτοπισμένων στα καταφύγια. 

Children cannot keep paying the unbearable price of war.

There is no room for confusion in international law. All leaders are required to protect children.

Prioritising their wellbeing, ensuring their rights & safeguarding their future is not an option — it is an obligation. pic.twitter.com/HUBeDgT5A4

— Volker Türk (@volker_turk) November 20, 2023

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και των έντονων βροχοπτώσεων στη Λωρίδα της Γαζας τονίζει ότι «η κατάσταση στα καταφύγια είναι αβίωτη». «Οι άνθρωποι δεν έχουν επιλογές. Η ανθρωπιά πρέπει να επικρατήσει».

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από τότε που το Ισραήλ άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές, με χιλιάδες ανθρώπους να ζουν σε σκηνές. 

Διαβάστε επίσης:

Αλβανια: Χαμός στo Κοινοβούλιο – Βουλευτές της αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα για να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός (Video)

‘Εφτασαν στην Αίγυπτο 28 πρόωρα μωρά από Γάζα – Σχεδιάζονται επείγουσες μεταφορές ασθενών λέει ο ΠΟΥ (Photos/Video)

Φιντάν για Κυπριακό: Μόνη λύση τα 2 κράτη – Μίλησε για τουρκική μειονότητα σε Θράκη και Δωδεκάνησα

Keywords
Τυχαία Θέματα