Γερμανία: Γιατί πέταξαν στα σκουπίδια εκατομμύρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού (Photos/Video)

Η Γερμανία πέταξε στο … καλάθι των αχρήστων 83 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά το κορωνοϊού με υπολογιζόμενο κόστος 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και έχει στο απόθεμα 120 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις αχρησιμοποίητες, παρόλο που πρόκειται να λάβει περισσότερα εμβόλια σε μια εποχή που ο εμβολιασμός έχει ουσιαστικά σταματήσει.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, η Γερμανία αχρήστευσε 54 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 μέχρι το τέλος του 2022 και άλλες 29 εκατομμύρια δόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αλλά ο πραγματικός αριθμός των

εμβολίων που αχρηστεύθηκαν θα είναι μεγαλύτερος. Το υπουργείο δεν έδωσε στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους και διευκρίνισε ότι τα ομόσπονδα κρατίδια και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας δεν είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώνουν τον αριθμό των εμβολίων που πετιούνται.

Έχει μειωθεί ο αριθμός όσων εμβολιάζονται

Στο μεταξύ, όπως γράφει το POLITICO, άλλες 120 εκατομμύρια δόσεις είναι σε απόθεμα καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των πολιτών που εμβολιάζονται.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ευρωπαϊκού κέντρου ελέγχου ασθενειών, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου έγιναν 268 εμβολιασμοί στην Γερμανία και τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες, δηλαδή τον Μάιο, εμβολιάστηκαν συνολικά 1.462 Γερμανοί.

Αν και τα ποσοστά των εμβολιασμών αναμένεται ότι θα αυξηθούν το φθινόπωρο, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν τα 120 εκατομμύρια εμβόλια που είναι σε απόθεμα.

Η Γερμανία με πληθυσμό 83 εκατομμυρίων, έχει κάνει 192 εκατομμύρια εμβολιασμούς στη διάρκεια της πανδημίας.

4 δισεκατομμύρια ευρώ στα… αζητητα

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τα 29 εκατομμύρια εμβόλια που εξέπνευσαν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023, τα 5 εκατομμύρια ήταν της Moderna, 18 εκατομμύρια της BioNTech/Pfizer και άλλα 6 εκατομμύρια της Novavax.

Μαζί με τις δόσεις που πέρασε η ημερομηνία λήξεως μέχρι το τέλος του 2022 και τις υπόλοιπες 120 εκατομμύρια δόσεις που είναι σε απόθεμα, το συνολικό κόστος των αχρησιμοποίητων εμβολίων είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο υπολογισμός του κόστους γίνεται με τιμές 19 ευρώ ανά δόση για τα εμβόλια της Novavax, 23 ευρώ για τα εμβόλια της Moderna και 19,50 ευρώ για εκείνα της BioNTech/Pfizer.

Διαβάστε επίσης

Leslie Van Houten: Αποφυλακίστηκε μετά από 53 χρόνια το νεότερο μέλος της αίρεσης Μάνσον (photos/videos)

10χρονο αγόρι έπαθε δηλητηρίαση πίνοντας 6 μπουκάλια νερό

Πρώτη ήττα για τον Μπράιαν Τζόνσον, τον μεγιστάνα που θέλει να νικήσει τον χρόνο (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα