Γερμανία: Στα λευκά η Βαυαρία – «Χιονοστιβάδα» προβλημάτων στο αεροδρόμιο και τις συγκοινωνίες του Μονάχου

Στα «λευκά» ντύθηκε η νότια Γερμανία από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκαν και σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, 30-40 εκατοστά φρέσκου χιονιού αναμένονταν στη Βαυαρία μέσα σε λίγο περισσότερο από 24 ώρες μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Το μεγαλύτερο ύψος του χιονιού έπεσε μέσα σε 12 ώρες.

In der Nacht kam es wegen dem Schneefall zu erheblichen #Schneemengen in der Stadt, wegen denen die #Feuerwehr #München zu über 200 Einsätze ausrücken musste.
Ganzer Bericht:

https://t.co/le9jWQCI4v#wirfuerMuenchen pic.twitter.com/0QTZCKSpFQ

— Feuerwehr München (@BFMuenchen) December 2, 2023

Το χιόνι συνοδεύτηκε από παγετό σε πολλές περιοχές, με τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα.

Ακινητοποιήθηκαν αεροπλάνα και τρένα

Το αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο της χώρας, ανακοίνωσε ότι ανεστάλησαν οι πτήσεις μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Περίπου 320 από τις 760 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Σάββατο έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, με τα πληρώματα να προσπαθούν να κρατήσουν έστω έναν αεροδιάδρομο ανοιχτό.

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στα δρομολόγια του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, που γέμισε από εγκλωβισμένους επιβάτες.

Τα υπεραστικά δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή της βαυαρικής πρωτεύουσας και στα δρομολόγια προς Σάλτσμπουργκ, Ίνσμπρουκ, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη και Λιντάου/Ζυρίχη δεν πραγματοποιήθηκαν.

«Χειρόφρενο» σε λεωφορεία και τραμ

Από τις χιονοπτώσεις επηρεάστηκαν και οι δημόσιες συγκοινωνίες του Μονάχου, με τους πυροσβέστες να σπεύδουν να τοποθετήσουν αλυσίδες χιονιού στα οχήματα. Τα περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων και τραμ ακυρώθηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής, με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο να χειροτερεύει.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανάρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πυροσβέστες να τοποθετούν αλυσίδες χιονιού στο πυροσβεστικό όχημα «για να μπορέσουμε να έρθουμε σε εσάς με ασφάλεια».

Heute ist einer dieser Tage… Damit wir jeder Zeit möglichst sicher zu Euch kommen, ziehen wir jetzt die Schneeketten auf.
Ihr bleibt am Besten zuhause im Warmen #wirfuerMuenchen pic.twitter.com/2KrvZ8veUK

— Feuerwehr München (@BFMuenchen) December 1, 2023Bundesliga: Αναβλήθηκε το Μπάγερν – Ουνιόν Βερολίνου

Λόγω του καιρού η Μπάγερν Μονάχου γνωστοποίησε ότι αναβλήθηκε η αναμέτρηση με την Ουνιόν Βερολίνου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 16:30 του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα γερμανική ΜΜΕ, η πρόσβαση στην Allianz Arena είναι δύσκολη ως αδύνατη, καθώς πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί, ενώ δεν λειτουργούν και ΜΜΜ.

Today's Bundesliga home match against @fcunion_en has been postponed due to extreme snowfall in Munich.

More details https://t.co/DNnIiMcdh2#FCBFCU pic.twitter.com/FO4lm5oMV6

— FC Bayern Munich (@FCBayernEN) December 2, 2023

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Στους 240 οι νεκροί μετά τη λήξη της ανακωχής – Χτυπήματα σε δεκάδες σπίτια με τους κατοίκους μέσα

«Καμπανάκι» Λέκκα για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη – «Κινδυνεύει» η Αγία Σοφία

Νέα Υόρκη: Άντρας σκότωσε τη μητέρα του – Πίστευε πως τον δηλητηρίαζε

Keywords
Τυχαία Θέματα