Γιαννακούρας: Από το θα «ακολουθήσω την απόφαση του κόμματός μου» στην… παραίτηση

Δεν πέρασε μία εβδομάδα από τη μέρα που ο Βαγγέλης Γιαννακούρας δήλωσε στο topontiki.gr ότι θα ακολουθήσει την γραμμή του ΠΑΣΟΚ του για τις περιφερειακές εκλογές* μέχρι και την ανακοίνωση της παραίτησής του από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές με μία επιστολή που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε πως ο λόγος της παραίτησής

του είναι το τοξικό κλίμα που διαμορφώνεται στην περιοχή την οποία πολιτεύτηκε, την Αρκαδία.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «ειλικρινώς θλίβομαι που έχω αφεθεί εγώ και άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου, βορά στον επικοινωνιακό οχετό του γκεμπελίσκου της Πελοποννήσου. Παρ’ όλες τις δημόσιες εκκλήσεις μου, και την αναμονή μου μέχρι και σήμερα, κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου με θέση ευθύνης στο κομματικό σύστημα, δεν τόλμησε να εκφράσει δημόσια την αντίθεση του (ή έστω τη συμφωνία του) σε όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση». «Απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συνέδρους του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με εξέλεξαν στη θέση αυτή. Πιστεύω ότι με την παρουσία μου στην κεντρική επιτροπή συνεισέφερα στην προσπάθεια για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην πατρίδα μας και στην ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία», αναφέρει στην παραίτησή του ο κ. Γιαννακούρας.

Τέλος, στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννακούρας δηλώνει πως θα συνεχιστεί η παρουσία του στο ΠΑΣΟΚ με την ιδιότητα του απλού μέλους, ενώ «θα παραμείνει συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος στο πολιτικό ταξίδι του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη για μια σύγχρονη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα».

*Στις 23 Αυγούστου ο κ. Γιαννακούρας είχε αναφέρει σε δήλωσή του στο topontiki.gr: «Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσω την όποια απόφαση του κόμματος μου. Δεν χρειάζονται επιπλέον δηλώσεις γι’ αυτό, είναι αυτονόητο», θέλοντας να δώσει τέλος στα σενάρια που τον έφερναν κοντά στην συμμετοχή του σε σχηματισμό του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μίας υποψηφιότητας αντίθετης με αυτή που ανακοίνωσε το κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Φραστικό επεισόδιο Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη βουλή

Σπαρτιάτες: Μόνος του στη Βουλή ο Στίγκας – Απούσα σύσσωμη η ΚΟ (video)

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Σγουρός καλεί ΕΣΡ για την προβολή των υποψηφίων

Keywords
Τυχαία Θέματα