Γκάλοπ: Χαστούκι στην κυβέρνηση με ραγδαία πτώση – Σχεδόν καθολική αποδοκιμασία για Τέμπη

Το πρώτο δημοσκοπικό καμπανάκι χτύπησε χθες για την κυβέρνηση καθώς τα δυο γκάλοπ, που είδαν το φως της δημοσιότητας παρουσιάζουν ανησυχητικά ευρήματα για την ΝΔ.

Το θέμα των Τεμπών, η υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με την διαρροή των e-mails, αλλά και η ακρίβεια, έχουν αφήσει έντονο το στίγμα τους και στις

δύο μετρήσεις.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega εδειξε ότι η κυβέρνηση χάνει μέσα σε ένα μήνα, πέντε ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου. Επίσης, ο πρωθυπουργός, ο οποίος εμφανίζεται να είναι πρώτος στις θετικές απόψεις παρ’όλα αυτά έχει απολέσει έξι μονάδες στη δημοφιλία του.

Γαλάζιοι παράγοντες δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους καθώς σημείωναν ότι όλο το τελευταίο διάστημα πιάνουν μηνύματα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Μία αμφισβήτηση που ξεκίνησε από τα θέματα της ακρίβειας, κλιμακώθηκε με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα τον γάμο και κορυφώθηκε με την υπόθεση των Τεμπών.

Όπως λένε οι ίδιοι άνθρωποι ειδικά για το θέμα των Τεμπών ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ εμφανίζεται να αντιδρά στους κυβερνητικούς χειρισμούς δείχνουν να κατανοούν σε απόλυτο βαθμό τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων.

Η παρουσία της Μαρίας Καρυστινού, που με αξιοπρέπεια έχει χειριστεί την όλη υπόθεση αναζητώντας μαζί με τους άλλους συγγενείς δικαιοσύνη έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Αγκάθι παραμένει και ο τρόπος διαχείρισης των ευθυνών του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Γι αυτό άλλωστε πληθαίνουν οι φωνές μέσα στην ΝΔ που ζητούν από τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του να ξαναδεί το θέμα Καραμανλή (την προστασία δηλαδή που του έχει προσφέρει το Μέγαρο Μαξίμου) καθώς και την συνολική διαχείριση της όλης υπόθεσης.

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν λοιπόν ότι τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ήταν αναμενόμενα αν και το επόμενο διάστημα θα αναλυθούν λεπτομερώς από το επιτελείο της Πειραιώς.

Πιο συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση του Mega η ΝΔ υποχωρεί στην εκτίμηση ψήφου 5% . Δηλαδή εφτασε στο 31,4% από το 36,5% του Φεβρουαρίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει άνοδο +1,8%. Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί -1,9% του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ κερδίζει +1,4% και η Ελληνική Λύση +1,7% .

Η Metron Analysis βλέπει αυτή τη στιγμή και τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νέα Αριστερά να πιάνουν το 3% όχι όμως το ΜέΡΑ25.

Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα στην μέτρηση αυτή είναι αυτό που αφορά το θέμα των Τεμπών, όπου το 88% των ερωτηθέντων απάντησα ότι δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η ακρίβεια, η οικονομία, η κρίση θεσμών, η εγκληματικότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες, ενώ και στο ερώτημα εάν η χώρα βαδίζει προς τη σωστή πορεία υπάρχει μία πτώση έξι ποσοστιαίων μονάδων.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι πολίτες στη δημοσκόπηση του Action 24 απο την Opinion Poll στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλής στο 37,6% των πολιτών.

Και σε αυτή την δημοσκόπηση το 70,3% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες για τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών ενώ το το 21% δηλώνει λίγο ικανοποιημένο. Δηλαδή συνολικά το 91,3% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών. Την ίδια στιγμή το 55,1% απασχολεί περισσότερο η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις. Μάλιστα, το 43% των ερωτηθέντων αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες.

Σε ποσοστό 82% οι πολίτες δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Διαβάστε επίσης:

Ενδοιασμοί Χριστοδουλάκη για πιθανή μεταγραφή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Τέμπη: «Εγώ θα είχα αυτοκτονήσει» – Νέο «άδειασμα» σε Καραμανλή από βουλευτή της ΝΔ με σοκαριστική δήλωση

ΣΥΡΙΖΑ: Η αδιαφανής πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό βλάπτει την Εθνική μας Άμυνα και Ασφάλεια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκάλοπ, Χαστούκι, – Σχεδόν, Τέμπη,gkalop, chastouki, – schedon, tebi