Γυναικοκτονίες: Με ξύλο και χημικά αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ πορεία διαμαρτυρίας φεμινιστικών οργανώσεων

Λίγες ημέρες μετά τη φρικτή γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα και την αντιμετώπιση που είχε από του αστυνομικούς, φαίνεται ότι η αστυνομία συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο.

Έτσι, σε πορεία διαμαρτυρίας φεμινιστικών οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έριξαν ξύλο και δακρυγόνα κατά των γυναικών που διαμαρτύρονταν για την κρατική αδιαφορία για τις γυναικοκτονίες και την έλλειψη αποτελεσματικής προστασίας.

Η αστυνομία

επιτέθηκε με χημικά και γκλοπ στο ύψος της Βουκουρεστίου. Ένα μέρος της πορείας αναγκάστηκε να τρέξει για να προφυλαχθεί κι επανενώθηκε αργότερα με τη διαδήλωση για να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση στα Προπύλαια.

Περιστατικά με χημικά και γκλοπς σημειώθηκαν στη Βουλή και στην Πανεπιστημίου.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει  διάλογος διαδηλώτριας με αστυνομικό, ο οποίος την σπρώχνει με την ασπίδα. Η γυναίκα τον ρωτά «γιατί το έκανες αυτό;» Μάλιστα του ζητάει να της πει το όνομα του, λέγοντας του ότι εκείνη θα του πει το δικό της.

Συγκλονιστικός διάλογος διαδηλώτριας με αστυνομικό, ο οποίος τη σπρώχνει με την ασπίδα#γυναικοκτονιες pic.twitter.com/dfrGZMMwlr

— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) April 10, 2024

«Σε κάθε μας πορεία έχει αστυνομία, κανένας σας δεν βρέθηκε στη γυναικοκτονία» είναι μεταξύ των συνθημάτων που φώναξαν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γυναικοκτονίες, ΜΑΤ,gynaikoktonies, mat