Η «Αδαμαντία» έρχεται στην Τεχνόπολη!

Οι Όψεις, από τις πιο ξεχωριστές θεατρικές ομάδες της περιφέρειας, που τιμούν με τη δουλειά τους το θέατρο, έχουν έδρα την αγαπημένη μου Καρδίτσα και έκλεισαν εφέτος είκοσι χρόνια!

Και τα γιορτάζουν με ένα μεγάλο βήμα: Με τη συγκλονιστική βιογραφία της Αδαμαντίας Χρυσάφη, όπως την αποτύπωσε στο χαρτί ο φίλος κι εξαίρετος συγγραφέας Παναγιώτης Μέντης, που παρουσιάζεται φέτος τον χειμώνα στην κεντρική σκηνή του πανέμορφου θεάτρου Όψεις, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 9.00 μ.μ. και την

Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ., το θέατρο Όψεις θα συστηθεί στο κοινό της Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ.

Σε αυτή τη συγκινητική παραγωγή η ηθοποιός Βασιλική Μακρή– «ψυχή» της ομάδας μαζί με τον βραβευμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Παύλο Βησσαρίου – δίνει σάρκα και οστά σε μια ξεχωριστή γυναίκα, μαζί με τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο και την Ιφιγένεια Γκουντέλα, και ξεδιπλώνουν στη σκηνή τη ζωή της.

Ο συγγραφέας για την ηρωίδα του. Όπως μας λέει ο Παναγιώτης Μέντης, η Αδαμαντία «αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην άμμο της αφρικανικής ερήμου τη διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και Άνδρας, Μάνα και Πατέρας σε μια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε, αλλά ποτέ δεν έζησε.

Η παράσταση. Η μουσική του Λουκά Θάνου δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα, σχεδόν κατανυκτική, και παρασέρνει τον θεατή στο ταξίδι της Αδαμαντίας από ένα νησί του Αιγαίου στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξάνδρεια, στο Κάιρο, στην Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Η Ελλάδα μετά τον εμφύλιο, η Ελλάδα του Καραμανλή, της δικτατορίας, του Ανδρέα, παράλληλα με την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μουμπάρακ. Γεγονότα στο Σουέζ και στην Κύπρο, Πόλεμος των Έξι Ημερών, Πολυτεχνείο… Και δίπλα σε όλα αυτά η ζωή μιας γυναίκας, που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες. Που πρέπει να μεγαλώσει τα παιδιά της μέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί συμβάσεις και συμβιβασμούς.

Οι συντελεστές. Τα σκηνικά είναι του Παύλου Βησσαρίου, τα κοστούμια επιμελείται η Ευγενία Βησσαρίου, το video art και τις φωτογραφίες ο Βασίλης Στάθης. Η παράσταση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού. Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 6985013961. Η διάρκεια παράστασης 90 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ταραβήρας θυμάται την περίοδο που ο Λάνθιμος έπαιζε μπάσκετ – Οι μνήμες από τη γειτονιά στο Παγκράτι (Photo)

«The Mandalorian and Grogu»: Η Lucasfilm ανακοίνωσε νέα ταινία από το σύμπαν του «Star Wars» (photo/video)

To «Purple Rain» του θρυλικού Prince γίνεται θεατρικό μιούζικαλ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αδαμαντία, Τεχνόπολη,adamantia, technopoli