Η αφανής διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ

Όταν άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλεγε «ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης για πρωθυπουργός». Και συνεχίζει να το λέει επικαλούμενος μια σειρά επιχειρήματα.

Ωστόσο αυτή η θέση δεν μπορεί παρά να συνδέεται άρρηκτα με δύο παραμέτρους: το εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και την ικανότητά του να αντέξει την ευθύνη για την προσφυγή

σε… τρίτες κάλπες λόγω της δικής του άρνησης να συμπράξει στη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ως εκλογικό στόχο έθεσε αρχικά ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, το οποίο εν συνεχεία – ελέω δημοσκοπήσεων – περιορίστηκε σε 12%, το οποίο θα συνιστά αύξηση 50% συγκριτικά με το 2019. Αυτές τις μέρες ωστόσο η θέση είναι ότι «η σύγκριση πρέπει να γίνει σε σχέση και με τα ποσοστά των αντιπάλων».

Δηλαδή, αν ο πρώτος έχει 36% και το ΠΑΣΟΚ 9,5% ή 10%, θα αλλάξει η θέση περί του προσώπου του επόμενου πρωθυπουργού επειδή ο μικρός και αδύναμος εταίρος δεν θα μπορεί να επιβάλει όρους αυτού του είδους στον ισχυρό πρώτο;

Προφανώς αυτό δεν μπορεί να ομολογηθεί προεκλογικά, αλλά φαίνεται πως το… κρασί τους το πίνουν με λίγο παραπάνω νεράκι στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε περίπτωση πρώτης Ν.Δ., πάντως, το αγκάθι δεν θα είναι ο Μητσοτάκης, αλλά η διερεύνηση των υποκλοπών. Θυμηθείτε το…

Διαβάστε επίσης:

Πάρτι στην Πειραιώς για την… «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»

Ο Κουτσούμπας για τσίπουρα με την Κατερίνα Στικούδη (Photo)

Μητσοτάκης για Final Four: Αισιοδοξία για τον Ολυμπιακό

Keywords
Τυχαία Θέματα