Η «άλλη» πλευρά του Λος Άντζελες- Δίπλα στο Χόλιγουντ οικοδομείται η «πρωτεύουσα των αστέγων» (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Στο Λος Άντζελες, γνωστό και ως «πρωτεύουσα των αστέγων» της Αμερικής, ζουν κάτω από τη σκιά του Χόλιγουντ44.000 άστεγοι με τα δύο τρίτα από αυτούς να κοιμούνται σε σε αυτοκίνητα, σκηνές και αυτοσχέδιες καλύβες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Αστέγων του Λος Άντζελες, ο πληθυσμός της παραγκούπολης έχει αυξηθεί κατά 20%, με τις αρχές να αναζητούν χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην περιοχή.

Οι περισσότεροι άστεγοι ζουν κοντά στον ποταμό της πόλης, που ξεκινά από την κοιλάδα San Fernando και

καταλήγει στο Long Beach, απόσταση ίση με 77 χιλιόμετρα. Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων κοιμούνται κάτω από γέφυρες και πλάι σε σιδηροδρομικές γραμμές. Περίπου 800 άνθρωποι ζουν στις όχθες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ότι το ποτάμι πλημμυρίζει.

Η περιοχή χρησιμοποιείται συχνά ως σκηνικό για τις ταινίες του Χόλιγουντ.

Στις αρχές του χρόνου το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πλάνο 10 χρόνων για την ανάπλαση της περιοχής, έτσι ώστε να παρέχει μόνιμη κατοικία στους άστεγους που ζουν εκεί. Υπάρχουν, επίσης σχέδια για τη χρηματοδότηση του έργου, εν αναμονή και της ψήφισης του προϋπολογισμού της πόλης τον Απρίλιο.

Τη διετία 2013-2015, ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 12%, με το ποσοστό των αστέγων που κοιμούνται στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο χωρίς να έχουν πρόσβαση σε κάποιο καταφύγιο να ξεπερνά το 85%.

Πηγή: Daily Mail

άστεγοιΛος ΆντζελεςΧόλιγουντπρωτεύουσα των αστέγωνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα