Η ανηφόρα στις τιμές και η καραμπόλα του Μακρόν «φρενάρει» τις πρόωρες εκλογές

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Ο τουρισμός έχει πάρει τα πάνω του και κινείται σε αριθμούς και ρυθμούς προ του 2019. Όμως τα πάνω τους έχουν πάρει και οι τιμές στα πάντα. Εισιτήρια πλοίων, αεροπλάνων, διαμονή, εστιατόρια, σε κάθε είδους μαγαζιά και υπηρεσίες, οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο.

Μπορεί η ακρίβεια στα κόστη ενέργειας και η κρίση, να μην φρενάρει με τίποτα την προσέλευση τουριστών κυρίως ξένων — οι Έλληνες είναι διστακτικοί και στις μετακινήσεις και στο να βγάλουν λεφτά από την τσέπη – αλλά η

ακρίβεια έτσι όπως πάει θα περιορίσει στα μετά το 2019 επίπεδα τα οικονομικά αποτελέσματα.

Τώρα, μέσα σ’ αυτό το κλίμα που τα ελληνοτουρκικά είναι σε έξαρση, που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει με μια περιπολία εκτός ορίων των Τούρκων στο Αιγαίο, που η ενέργεια έχει χτυπήσει ταβάνι σε τιμές και σε κόστη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, να λένε κάποιοι ότι είναι καλή περίοδος να πάει ο Μητσοτάκης σε πρόωρες εκλογές σε δύο μήνες, δεν το… αντέχω να το αναλύσω.

Αν βασίζονται στις δημοσκοπήσεις, πράγματι η διαφορά της ΝΔ απο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 6-8 μονάδες αλλά την κρίση και την δυσκολία- άδικο πες το σε ενα βαθμό- στην κυβέρνηση την χρεώνει ο κόσμος.

Το άλλο σενάριο, είναι να αγοράσεις χρόνο ελπίζοντας σε αποκλιμάκωση στο ενεργειακό και στα γύρω- γύρω και να πας τις εκλογές στην ώρα τους.

Και η ώρα νομίζω, δεν είναι… τώρα.

Άσε που τα αποτελέσματα στη Γαλλία δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά οτι οι πλειοψηφίες έρχονται μετά από διλήμματα ανάμεσα σε δυο Κυριακές.

Οι πλειοψηφίες έρχονται με αποτελέσματα κατά κύριο λόγο. Και οι εξαιρέσεις, είναι λίγες στην ιστορία.

Διαβάστε επίσης:

Οι υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Αττικής και οι συμμαχίες

Οι κούρσες στην ΝΔ στα… γκάλοπ: Στα νότια Δένδιας και Θεοδωρικάκος, στα βόρεια Χατζηδάκης και Γεωργιάδης

Ο διαγωνισμός για την «Αττική Οδό» έχει ακόμα μεγάλο δρόμο για να «κληρώσει»

Keywords
Τυχαία Θέματα