Η απάντηση του καρδιοχειρουργού για τους θανάτους παιδιών: «Έχω χαλάσει την πιάτσα, είναι θέμα εκδίκησης»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο καρδιοχειρουργός που κατηγορείται ότι με πλημμελείς ενέργειές του κατέληξαν 15 παιδιά τα οποία είχε προηγουμένως χειρουργήσει και κάνει λόγους για εκδίκηση διότι όπως τονίζει χαρακτηριστικά «χάλασε την πιάτσα».

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, έχει ξεκινήσε έρευνα για το συμβάν από το υπουργείο Υγείας και συνεχίστηκε από τη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, έγινε παραγγελία στις αστυνομικές υπηρεσίες και κυρίως στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου προκειμένου

να ερευνηθεί ποια παιδιά έχουν πεθάνει και τι ακριβώς αναφέρουν οι γονείς τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας, συγκεκριμένα από τον κύριο κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό, της Αρχής Διαφάνειας, να γίνει έλεγχος σε συγκεκριμένη κλινική όπου πραγματοποιεί τέτοιου είδους επεμβάσεις και χειρουργούσε ο συγκεκριμένος γιατρός.

Ο λόγος ήταν για να βρεθούν τα δεδομένα από τον εξοπλισμό του χειρουργείου αλλά και της ΜΕΘ, να γίνει έλεγχος για την επάρκεια του προσωπικού με κύριο ζητούμενο την μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών και το ποσοστό θνητότητας.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρίας Γιώργος Σαρρής, έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook:

«Πρόσφατες αναφορές στα ΜΜΕ για δικαστικές έρευνες σχετικά με τραγικά αποτελέσματα επεμβάσεων σε κάποιο κέντρο, ευλόγως μπορούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στην Παιδοκαρδιοχειρουργική. Όπως έχω διατυπώσει και στο παρελθόν, πρέπει να υπάρχει η διαδικασία καταγραφής των δεδομένων επεμβάσεων».

Τι απαντά ο παιδοκαρδιοχειρουργός – «Έχω χαλάσει την πιάτσα»

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός, μιλώντας στο Mega, κανένας γονιός, από αυτούς που τον καταγγέλλουν, δεν τον έχει πλησιάσει, ενώ έκανε λόγο για «εκδίκηση».

«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα κι έφυγα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Κι όλοι οι δωρητές, υπάρχει διαφάνεια, μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε.

Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον …. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης.

Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δε ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα».

Διαβάστε επίσης:

ΡΑΣ προς ΟΣΕ: Υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας στα δρομολόγια – Τηρήστε τον Γενικό Κανονισμό Κίνησης

Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές της ΔΥΠΑ

Πέραμα: Πώς έγινε το εργατικό δυστύχημα στη Ζώνη – Δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έχω,echo