Η καθυστέρηση του Χουλιαράκη «άναψε φωτιές» στη Βουλή (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή με αφορμή την καθυστερημένη άφιξη στην Ολομέλεια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη προκειμένου να ξεκινήσει η συνεδρίαση συζήτησης και κύρωσης του κρατικού απολογισμού και ισολογισμού του 2013.

Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός δεν είχε κάνει την εμφάνιση

του στα υπουργικά έδρανα. Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος ξεκίνησε, με μικρή καθυστέρηση την συνεδρίαση, καθώς ο υπουργός... ερχόταν όμως την διέκοψε σχετικά γρήγορα καθώς ο Γιώργος Χουλιαράκης δεν είχε εμφανιστεί ακόμα στην αίθουσα της Ολομέλειας. Τελικά μετά από 40 λεπτά η συζήτηση ξεκίνησε και πάλι με την... δικαιολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών να προκαλεί ισχυρές αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησε για έλλειψη σεβασμού.

«Με συγχωρείτε. Έχω όμως κι άλλες υποχρεώσεις λόγω διαπραγμάτευσης. Εκτός από την υποχρέωση του Κοινοβουλίου είχα το πρωί τηλεδιάσκεψη. Από εκεί έρχομαι. Και στις 16:00 υπάρχει κι άλλη τηλεδιάσκεψη. Ελπίζω να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι εκείνη την ώρα. Και έχω και τον προϋπολογισμό» υποστήριξε ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο Ανδρεας Λοβερδος από το ΠΑΣΟΚ του απάντησε πως η στάση του αυτή δεν τιμά το κοινοβούλιο ούτε εκείνον προσωπικά. «Ο τόνος της φωνής σας ήταν ‘έχω κι άλλες δουλειές να κάνω’. Η κυβέρνηση έχει πολλούς Υπουργούς. Έπρεπε να το είχατε δει. Ένας ευγενικότερος τρόπος του ομιλείν είναι προτιμότερος» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σταϊκούρας της Νέας Δημοκρατίας είπε στον Γιώργο Χουλιαράκη ότι απαιτείται να δείχνει σεβασμό στο Κοινοβούλιο. «Χρειάζεται σεβασμός. Σε αυτό το Υπουργείο και ο προκάτοχός σας ήταν συνεπής. Το ύφος και ο τρόπος που μιλήσατε ήταν απαράδεκτος. Πάντα έχετε το ίδιο επιχείρημα. Πάντα παρουσιάζετε καθυστέρηση από 30 έως 50 λεπτά υποστηρίζοντας συνεχώς ότι προέχει η διαπραγμάτευση».

ΒουλήΧουλιαράκηςκαθυστέρησηαντιδράσειςσυνεδρίασηΛοβέρδοςΣταϊκούραςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα