Η κυβέρνηση επιμένει στα περί «συκοφαντίας της χώρας» από ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Το αφήγημα ότι Έλληνες ευρωβουλευτές συνεχίζουν να συκοφαντούν τη χώρα στις Βρυξέλλες επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο για την τραγωδία των Τεμπών, στην οποία συμμετείχαν και μίλησαν και συγγενείς θυμάτων της σύγκρουσης των δύο τραίνων πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης αρχικά -απαντώντας κατ’ αυτό τον τρόπο στο πρόσφατο

ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί κράτους δικαίου στην Ελλάδα- ανέφερε ότι σύμφωνα με το Democracy Index του Economist Intelligence Unit η Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά το 2010, από τον χαρακτηρισμό «ελαττωματική δημοκρατία», ανέβηκε 5 θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνοντας την 20η θέση και χαρακτηρίζεται πλέον ως «πλήρης δημοκρατία», σημειώνοντας ότι «μικρότερη βαθμολογία, μάλιστα, από την Ελλάδα συγκέντρωσαν χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο» και προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους συστηματικά, εντός και εκτός συνόρων, επικρίνουν και συκοφαντούν τη χώρα μας».

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με την εκδήλωση για τα Τέμπη, αφού διαχώρισε πλήρως τους συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, λέγοντας ότι είναι απολύτως δικαιολογημένη η οργή τους και ο θυμός τους και ότι δεν θα υπάρξει καμία απάντηση προς αυτούς, δήλωσε ότι «δυστυχώς κάποιοι, πίσω από αυτό το τραγικό δυστύχημα βλέπουν μια ευκαιρία για πολιτική εκμετάλλευση και αυτό είναι λυπηρό, είναι τραγικό, είναι απολύτως καταδικαστέο και νομίζω ότι δεν κάνει καλό σε τίποτα». «Τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος με τα χρήματα των ευρωπαίων και των ελλήνων φορολογουμένων το μόνο που κάνει είναι να συκοφαντεί τη χώρα του; Προσπαθεί πίσω από κάθε γεγονός, πραγματικό και ανύπαρκτο, πίσω από τραγικά γεγονότα, να τα χρησιμοποιήσει για να συκοφαντήσει τη χώρα».

Όσον αφορά στη σύγκλιση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που, όπως έγινε γνωστό, χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, ως ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστηρίων, σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς, επικαλούμενο μάλιστα αναπόδεικτες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις, ο Π. Μαρινάκης είπε ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν θα κάνουμε υποδείξεις πώς και με ποιο τρόπο θα απαντήσει σε ένα ψήφισμα το οποίο εμπεριέχει μια σειρά από συκοφαντίες κατά της χώρας, αναφέρονται και ζητήματα δικαιοσύνης και έκρινε σκόπιμο η Δικαιοσύνη να απαντήσει. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε στο πώς θα απαντήσει».

Περί τιμών φαρμάκων

Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας για το θέμα της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων, δήλωσε ότι «με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, η τιμή των γενοσήμων έχει πέσει μεσοσταθμικά κατά 7% και τα ποσοστά συμμετοχής των ασθενών δεν έχουν μεταβληθεί, δεν αλλάζουν. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ, από 12 Φεβρουαρίου, εφαρμόζοντας μια υπουργική απόφαση, πλέον αποζημιώνει το φθηνότερο γενόσημο ανά θεραπευτική κατηγορία», συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο για να διορθώσει τυχόν υπερβολικές επιβαρύνσεις.

Επίσης, σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει επιστολή του επικεφαλής της ΤΡΕΝΟΣΕ σχετικά με τους κινδύνους μείζονος ατυχήματος, παραπέμποντας στις έρευνες της δικαιοσύνης, αρνούμενος ότι υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης και λέγοντας ότι η κυβέρνηση δείχνει απόλυτο σεβασμό για τους ανθρώπους που έχασαν δικούς τους. Μάλιστα, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καλώντας τον να μάθει τι έχει γίνει ως σήμερα για το καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας και με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Τέλος, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο Π. Μαρινάκης ανέφερε ότι «μετά την δίκαιη και ολοκληρωμένη πρόταση του πρωθυπουργού, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια. Σίγουρα πολλά ζητήματα, όπως η αναθεώρηση της ΚΑΠ ή η αυστηροποίηση για τις ελληνοποιήσεις, η κυβέρνηση προσπαθεί να τα ικανοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο και θα υλοποιήσει όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», προσθέτοντας ότι «είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά από αυτές τις ανακοινώσεις η κατάσταση θα εκτονωθεί. Ούτως ή άλλως, μέχρι το σημείο αυτό ο τρόπος της άσκησης των δικαιωμάτων και υποβολής των αιτημάτων ήταν ευπρόσωπος. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι θέλουμε τήρηση της νομιμότητας και ανοιχτούς δρόμους και θεωρώ ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά».

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Βελόπουλος: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τους χαρακτηρισμούς Στίγκα

Φάμελλος: Πίεση σε Μητσοτάκη για Βορίδη, Σαμαρά και αποχή – «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νομοσχέδιο γιατί πάει την κοινωνία μπροστά»

Ενόχληση Αρείου Πάγου από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου: Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστηρίων

Keywords
Τυχαία Θέματα