Η νέα γενιά «πρωταγωνίστρια» των εκλογών

Θεωρώ πολύ θετικό ότι πολλοί συνυποψήφιοι μου με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κάνουν αναφορά με αρθρογραφία ή στις παρεμβάσεις τους στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση στη μεγάλη συμμετοχή που πρέπει να έχει η νέα γενιά στις επόμενες εκλογές.

Σε αυτή τη νέα γενιά ανήκουν και οι περίπου 440 χιλιάδες ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορα (μεταξύ 17-21 ετών). Μια σοκαριστική υπενθύμιση για κάποιους ίσως είναι ότι οι μικρότεροι ψηφοφόροι είναι γεννημένοι το 2006.

Συνεπώς τα ενδιαφέροντα, οι ανησυχίες και τα προτάγματα της τωρινής (πραγματικά) νέας γενιάς της χώρας διαφέρει από όσα νομίζουν (ή νομίζουμε) οι μεγαλύτεροι. Δεν είναι τόσο απολιτικ όσο φαίνονται, αλλά αντιθέτως διαμορφώνουν άποψη και ιδέες από δίκτυα και μέσα που οι παραδοσιακοί παίκτες του πολιτικού παιχνιδιού αδυνατούν δυστυχώς να κατανοήσουν.

Η πληροφορία υπάρχει διάχυτη παντού και τα ερεθίσματα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με το παρελθόν. Γι αυτό το λόγο, αυτο που χρειάζεται είναι σαφήνεια και αμεσότητα στις τοποθετήσεις μας.

Είναι προφανές ότι γι αυτή τη γενιά το δυστύχημα των Τεμπών αποτελεί ένα τραγικό ορόσημο λόγω της άμεσης ταύτισης που υπάρχει με τα θύματα. Η αίσθηση της ανασφάλειας σε κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητας είναι έκδηλη και όσοι το υποτιμούν, καλό θα είναι να σταματήσουν να εθελοτυφλούν και να θυμηθούν τη δική τους νεότητα.

Οι προτάσεις με έμφαση στη βελτίωση των υποδομών όπως είναι ο σιδηρόδρομος αλλά και οι αστικές συγκοινωνίες για να υπάρχει ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση παντού για όλους ειναι κομβικές. Επίσης, η έμφαση στην ψηφιοποίηση και στις ψηφιακές διαδικασίες είναι αυτονόητη απαίτηση από όσους έχουν γεννηθεί στον 21ο αιώνα. Δεν υποτιμούμε όσα έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτό το πεδίο, αλλά επισημαίνουμε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς όταν έχουμε από τις πιο ακριβές τιμές στην Ευρώπη για υπηρεσίες διαδικτύου ενώ είμαστε ουραγοί στις ταχύτητες που προσφέρονται.

Η λογοδοσία για την ιδιοκτησία των δεδομένων είναι σημαντικό προαπαιτούμενο για ασφαλείς και βιώσιμες ψηφιακές υποδομές ειδικά στην εποχή που η κυβερνοασφάλεια αποτελεί μία σημαντική πρόκληση για όλους.

Τέλος, το κόστος στέγασης στα αστικά κέντρα είναι απαγορευτικό για νέες και νέους που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν από την οικογένεια τους και η σύνδεση της κοινωνικής κατοικίας με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης δείχνει ότι υπάρχει έντονο ιδεολογικό πρόσημο στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Στην εποχή της πολιτικής επικοινωνίας του ΤΙΚ ΤΟΚ, μπορεί ένα πιασάρικο βίντεο με χιούμορ να γίνει δημοφιλές σε δευτερόλεπτα αλλά αν δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο δε θα αφήσει πολιτικό αποτύπωμα.

Η ορατότητα σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα είναι απαραίτητη αλλά χρειάζεται περισσότερη πολιτική και λιγότερη επικοινωνία για να προσεγγιστεί επιτυχώς μια γενιά που είναι πολύ επιφυλακτική προς το πολιτικό σύστημα.

*Ο Γιώργος Γιάνναρος είναι υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου

Διαβάστε επίσης:

George Floyd, πολιτική ορθότητα, δομικός ρατσισμός, οι Αρχαίοι και άλλες ιστορίες αμερικανικής παράνοιας (photos/videos)

Cosa Nostra

Ο στόχος για αύξηση των εσόδων κατά 10% είναι απολύτως εφικτός

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η νέα γενιά «πρωταγωνίστρια» των εκλογών,