Η σημαία που έπρεπε να ενώσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι 3 κινήσεις του Μητσοτάκη, η Κουκουδάκη για γραμματέας και ο διεθνής Γιώργος

Καλημέρα σας.

Απ’ όλα όσα έγιναν γύρω από την περίφημη ροζ σημαία, ένα έργο τέχνης κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, το πιο ενοχλητικό απ’ όλα ήταν το εξής: Η σχετικά ήπια αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Αντί να ξεσηκώσουν τον κόσμο, να σφυροκοπήσουν την κυβέρνηση για την ακραία συντηρητική  στάση της, ακόμα και να συνεργαστούν για να πιέσουν, ώστε

να μην κατέβει το έργο.

Επειδή αντέδρασε ο Νατσιός της Νίκης και τα ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου ένα έργο τέχνης λογοκρίθηκε.

Και η ενέργεια του Γεραπετρίτη να δώσει εντολή να κατέβει, επειδή λέει ήταν σε κρατικό χώρο, εκθέτει τη χώρα στη Δύση, αλλά και δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο.

Διότι, όταν λογοκρίνεται η τέχνη σε ένα χώρο σήμερα, αύριο θα λογοκρίνεται παντού.

Αλλά το θέμα δεν ήταν μόνο ο Γεραπετρίτης. Ο οποίος ήθελε να «ξεπλύνει» και τη ντροπή της υπόκλισης στον Ερντογάν. Ή να εκτονώσει την πίεση από την ακροδεξιά.

Το θέμα είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όφειλαν να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες και να αποτρέψουν τη σκοταδιστική απόφαση.

Το να συνεργαστούν, έστω ατύπως, σε τόσο σοβαρά για τον πολιτισμό και την ελευθερία έκφρασης στη χώρα, ζητήματα, δεν σημαίνει ότι σταματάνε να ανταγωνίζονται.

Αλλά πέρα από το τι χρώμα θα έχει ο χώρος της κεντροαριστεράς, μεγαλύτερη σημασία έχει να μην επικρατήσει το μαύρο στη χώρα.

Τρία μέτωπα 

Από δύσκολες πολιτικές εξετάσεις θα περάσει ο Κασσελάκης (και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά) τον Ιανουάριο.

Ο Μητσοτάκης θα φέρει στο πεδίο τρία μεγάλα θέματα.

Την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, τους νέους ποινικούς κώδικες και την επιστολική ψήφο.

Κι αν το τρίτο είναι ίσως πιο βατό, για προφανείς λόγους, τα δύο πρώτα δεν έχουν εύκολες απαντήσεις.

Ειδικά το μέτωπο με τα πανεπιστήμια είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Και ρέμα, όχι από τα μικρά.

Να πει όχι, θα περιορίσει την απήχηση στο κέντρο, προς το οποίο κινείται και προσβλέπει να επανακτήσει.

Να πει ναι, θα αφήσει πεδίο δράσης στους αριστερούς σχηματισμούς – προφανώς και στη Νέα Αριστερά, η ύπαρξη της οποίας έχει σχεδόν ξεχαστεί.

Όσο για τους ποινικούς κώδικες, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τις αλλαγές Φλωρίδη για να ανακτήσει μέρος της χαμένης αξιοπιστίας της στο κομμάτι της ασφάλειας.

Λίγο να κοιτάξει κανείς την καθημερινή ειδησεογραφία θα καταλάβει ότι μόνο ασφάλεια δεν υπάρχει στη χώρα.

Και το ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δύσκολο και σοβαρό, διότι δεν μπορεί να χαρίζει όλο αυτό το κομμάτι στη ΝΔ.

-Αλήθεια, για κείνους τους αστυνομικούς που θα γύριζαν στις υπηρεσίες του από τη φύλαξη VIP τι νέα έχουμε; Γύρισαν ή είναι στο δρόμο το μακρύ κι ατέλειωτο ακόμα;   

Γυναίκα γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ;

Περιπτώσεις νέων και ανερχόμενων στελεχών κοιτάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο λόγος; Μα, το ποιος ή ποια θα πάρει τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εκλεγεί ευρωβουλευτής στις 9 Ιουνίου.  

Από τις συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο και όσα κυκλοφορούν, ακούω πολύ το όνομα της Μαρίας Κουκουδάκη, πρέπει να σας πω.

Δεν είναι χθεσινή, καίτοι σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό. Εκλέγεται στην κεντρική επιτροπή του Κινήματος από το 2015 και εδώ και δύο χρόνια είναι είναι υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού του ΠΑΣΟΚ – δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό, αλλά πάντως κάποια σημασία θα την έχει για την κομματική λειτουργία.

Αν ο πρόεδρος Νίκος επιλέξει γυναίκα για τη θέση, τότε η Κουκουδάκη πρέπει να θεωρείται το πρώτο φαβορί.

Ο διεθνής Γιώργος

Μου λένε ότι υπάρχει κινητικότητα με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ότι ο πρώην πρωθυπουργός κινείται δραστήρια στο διεθνές πεδίο κι αυτό δεν σημαίνει βόλτες – ή έστω, δεν σημαίνει μόνο βόλτες και ομιλίες επί παντός του επιστητού.

Παρότι στο εσωτερικό δεν έτυχε ποτέ κάποιας ευρείας αποδοχής, μετά την περιπέτεια του μνημονίου, στο εξωτερικό τον εκτιμούν, τον υπολήπτονται και όλο και κάτι μπορεί να του εμπιστευτούν.

Δεν θέλω να στεναχωρήσω κάποιους συνεργάτες του, αλλά ίσως, λέω ίσως, τα νέα να είναι πολύ καλά… 

Διαβάστε επίσης:

Πάει για βεντέτα το κυβέρνηση-Δούκας, «θολός» ο Γεραπετρίτης για Επίτροπος μετά τη σημαία, ενοχλημένο με Πλεύρη το Μαξίμου    

Χωρίς «μασάζ» οι γαλάζιοι βουλευτές στην Βουλή, οι εμμονές που κοστίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παππάς για ευρωβουλευτής

Ο Σαμαράς και η διχογνωμία στο Μαξίμου για τους μετανάστες, η επανεκτίμηση για Κασσελάκη, η Λουπάκη και άλλα… εθελοντικά

Keywords
Τυχαία Θέματα