Η τακτική της ΝΔ απέναντι στην υπόθεση Γεωργούλη – Τι πιστεύει το Μέγαρο Μαξίμου

Την λογική του «ώριμου φρούτου» ακολουθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την υπόθεση Γεωργούλη, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι περισσότερο για να αναδειχθεί το θέμα του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η σκληρή αντιπαράθεση θα πριμοδοτήσει την αντισυστημική ψήφο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα, αναφερόμενος στην υπόθεση, τόνισε μόνο ότι «ας αναλογιστούν

οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Ας σκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε τόσα χρόνια με αφορμή το μπούμερανγκ του ευρωβουλευτή του. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γενικεύσουμε συμπεριφορές. Ας αναλογιστούν πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Και ας απαντήσουν πώς γίνεται να διαγράφουν τον Γεωργούλη που καταγγέλθηκε και να κρατούν τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο».

Για πολλούς η αναφορά αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι στην κυβέρνηση είναι πεισμένοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα πληρώσουν ακριβά την υπόθεση αυτή και άρα η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί στην υπόθεση. Οι συνέπειες θα έρθουν από μόνες τους και θα έρθουν στην κάλπη, λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν, ακόμα, ότι μία ακραία πολιτική εκμετάλλευση του θέματος Γεωργούλη μπορεί να ενισχύσει τα μικρά αντισυστημικά κόμματα, τα οποία ενισχύθηκαν μετά την υπόθεση των Τεμπών.

Παρά, πάντως, την επίσημη γραμμή της ΝΔ, ότι τα στελέχη της ΝΔ δεν πρέπει να εμπλακούν στην ιστορία, κάποιοι από τους υποψήφιους βουλευτές δεν αντέχουν στον πειρασμό και και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιχειρούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση υπέρ τους.

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη άνοιξε την μεγάλη συζήτηση για τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών και τους σελέμπριτι στα ψηφοδέλτια. Η συζήτηση αυτή αφορά φυσικά όλα τα κόμματα και αναμένεται να γίνει μετά τις εκλογές.

Ο πρώτος που άνοιξε το θέμα ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ενώ την επόμενη ημέρα επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Στην πραγματικότητα, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται έτοιμο εφόσον επανεκλεγεί, να βάλει το θέμα της αλλαγής του τρόπου των ευρωβουλευτών. Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ .

Σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι δύο:

Το πρώτο αφορά την επιστροφή της ευρωλίστας. Το σενάριο αυτό έχει συζητηθεί εδώ και πολύ καιρό, αν και δεν προχώρησε μέσα στα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ .

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αναφέρεται στην σταυροδοσία ανά περιφέρεια. Το σενάριο αυτό δεν θεωρείται πολύ πιθανό.

Διαβάστε επίσης:

Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την Ακρόπολη και την UNESCO για προεκλογικούς λόγους

Δραγασάκης: Θα προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση – Δεν θα πετάξουμε τη διερευνητική εντολή

Αλέξης Γεωργούλης: Εν αναμονή νέας καταγγελίας από πρώην ασκούμενη στο γραφείο του;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεωργούλη –, Μέγαρο Μαξίμου,georgouli –, megaro maximou