ΗΠΑ: Ονόμασε τον ένα του γιο «Winner» και τον άλλον «Loser» στα πλαίσια ενός πειράματος – Αστικός μύθος ή πραγματικότητα;

Ήταν το 1958. Ένας άντρας ονόματι Ρόμπερτ Λέιν από τη Νέα Υόρκη αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα. Ένα σκληρό πείραμα που περιελάμβανε τα παιδιά του. Αποφάσισε να ονομάσει τους γιους του «Winner» και «Loser» και να δει πώς επηρεάζει τη ζωή τους. Είχε ήδη έναν γιο με το όνομα «Νικητής». Όταν γεννήθηκε ο δεύτερος γιος του σκέφτηκε να τον ονομάσει «Χαμένο» για να δει πως θα εξελιχθεί η ζωή και των δύο – «πίστευε ότι θα είχε την πλάκα του».

Ο Winner

Lane και ο Loser Lane μεγάλωσαν στο Wagner Projects, που βρίσκεται στο Χάρλεμ. Αν και μεγάλωσαν και οι δύο μαζί αφού έχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους, η εξέλιξη τους ήταν τελείως διαφορετική. Ένας από αυτούς μεγαλώνοντας διέπρεψε ακαδημαϊκά κι επέδειξε ταλέντο στον αθλητισμό. Ο άλλος ξεκίνησε από μικροαπατεώνας, συνελήφθη 31 φορές ώσπου καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης.

Μπορείτε να μαντέψετε ποιος έκανε τι;

Κατά ειρωνικό τρόπο, το αγόρι που μεγάλωσε για να διαπρέψει στη ζωή του ήταν ο Loser. Ο Loser Lane κέρδισε υποτροφία για να σπουδάσει σε ένα ελίτ οικοτροφείο, το Pomfret School. Αργότερα εισήχθη στο Lafayette College και έπιασε δουλειά ως ντετέκτιβ στο NYPD. Έχει το παρατσούκλι Λου από τους συναδέλφους του ντετέκτιβ. «Από την αρχή πήραμε εντελώς ξεχωριστούς δρόμους» παραδέχεται ο Loser στους The Sunday Morning Herald.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pubity (@pubity)

Ο Winner Lane, από την άλλη, διέπρεψε στο έγκλημα. Η πρώτη του σύλληψη έγινε τον Σεπτέμβριο του 1977 για επίθεση. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, συνελήφθη πάνω από 30 φορές για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της καταπάτησης ιδιοκτησίας, της κλοπής και της αντίστασης κατά της αρχής. Το 2002 ο Winner αποφυλακίστηκε μετά από δυο χρόνια καθώς είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο. Ζούσε σε ξενώνα αστέγων. Πλέον τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Τα αδέρφια έδωσαν τελευταία φορά συνέντευξη το 2002 και είπαν πως δεν έχουν πολλές επαφές μεταξύ τους.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Winner γιατί διέπραξε τόσα εγκλήματα κι εκείνος απάντησε «Μερικές φορές οι καταστάσεις με οδήγησαν σε αυτό. Δεν ήταν πάντα από ανάγκη», ενώ δεν ήθελε να σχολιάσει κάτι παραπάνω για το θέμα.

Ο Loser είπε για τον αδερφό του: «Τα περισσότερα από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει είναι μικροεγκλήματα. Δεν πίνει πολύ, υπήρξαν κάποια προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά ποτέ δεν ήταν πολύ πότης, ποτέ στα ναρκωτικά... Απλώς δεν είναι για όλους εύκολο».

Τα αδέρφια σπάνια βλέπουν ο ένας τον άλλον, αν και ο Winner θα τηλεφωνήσει στον Loser όταν χρειαστεί χρήματα, αλλά δεν είναι πλέον κοντά. «Είμαι αστυνομικός», είπε ο Loser «Δεν ανέχομαι πολλά».

Τα αγόρια του Lane είχαν τους ίδιους κύκλους ενώ στο Χάρλεμ, και όπως λένε δεν δέχτηκαν μπούλινγκ για τα ονόματά τους από τα παιδιά της γειτονιάς.

«Όταν είσαι παιδί δεν ξέρεις ότι έχεις κακό όνομα, και μέχρι το δημοτικό, όλοι σε γνωρίζουν. Ήταν ένα κανονικό πράγμα», είπε ο Loser Lane.

Βοηθούσε το γεγονός ότι ο Loser ήταν ο μικρότερος από τα οκτώ αδέρφια και ότι ήταν ένας ταλαντούχος αθλητής, τον οποίο θαύμαζαν τα άλλα παιδιά για τα επιτεύγματά του στο γήπεδο.

Η ιστορία του πώς ο Loser πήρε το όνομά του είναι απλή. Την ημέρα που γεννήθηκε, ο πατέρας τους, Ρόμπερτ, ρώτησε την κόρη του πώς θα ήθελε να ονομάσει το μωρό. «Ο μπαμπάς μου έρχεται σπίτι και ρωτάει την μεγαλύτερη αδερφή μου πώς να με ονομάσει και εκείνη είπε, “Λοιπόν, έχουμε έναν Νικητή, γιατί δεν έχουμε έναν Ηττημένο;” Έτσι κι έγινε».

Ενώ οι φίλοι του Loser δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τον λένε με το όνομά του, οι δάσκαλοί του και άλλοι ενήλικες «δεν άντεχαν να με αποκαλούν Loser», έτσι έγινε Λου.

Η ιστορία των δύο αδερφών είναι τόσο περίεργη που κάποιοι μιλούν για αστικό μύθο παρόλα αυτά, όταν είχε βγει το άρθρο στους The Sunday Morning Herald είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε από τους περισσότερους ως απάνθρωπο ειδικά από έναν πατέρα να θέλει να πειραματιστεί με τις ζωές των παιδιών του.

Διαβάστε επίσης:

Roger Waters για Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι Άγγλοι τα έκλεψαν, προφανώς πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα – Μαριονέτα ο Σούνακ (video)

Τουρκία: 42χρονη βρέθηκε δολοφονημένη με τη 15χρονη κόρη της – O γιος της «δείχνει» τον πατριό του ως δράστη (video)

Αγγλία: Ο Πιρς Μόργκαν αποκαλύπτει ως βασιλικούς «ρατσιστές» την Κέιτ Μίντλετον και τον Βασιλιά Κάρολο

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Ονόμασε, Winner, Loser, – Αστικός,ipa, onomase, Winner, Loser, – astikos