Ιράν: «Big Brother» στους δρόμους για γυναίκες χωρίς μαντίλα

Σκληραίνει τη στάση του το Ίραν εφαρμόζοντας ακόμη ένα αμείλικτο μέτρο που κλιμακώνει την καταπίεση των γυναικών στη χώρα.

Αυτή τη φορά, οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν ότι εγκαθιστούν κάμερες σε δημόσιους χώρους για να εντοπίζονται και να τιμωρούνται οι γυναίκες που δεν φορούν μαντίλα.

Μετά τον εντοπισμό τους, αυτές που παραβιάζουν τον ενδυματολογικό κώδικα θα λαμβάνουν προειδοποιήσεις με γραπτά μηνύματα για τις συνέπειες, σημειώνει η αστυνομία στη σχετική ανακοίνωσή της. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην «πρόληψη της αντίστασης κατά του νόμου για το χιτζάμπ», προσθέτει

η αστυνομία.

Ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών στο Ιράν αρνείται να φορέσει μαντίλα ύστερα από τον θάνατο τον Σεπτέμβριο της 22χρονης κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μαχσά Αμινί μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών για παραβίαση του κανονισμού για το χιτζάμπ. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τις διαμαρτυρίες μετά τον θάνατό της.

Ωστόσο, μολονότι κινδυνεύουν να συλληφθούν επειδή αψηφούν τον υποχρεωτικό ενδυματολογικό κώδικα, γυναίκες εξακολουθούν να εμφανίζονται ευρέως χωρίς μαντίλα σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καταστήματα και δρόμους στη χώρα και βίντεο με γυναίκες που κυκλοφορούν χωρίς χιτζάμπ αντιστεκόμενες στην αστυνομία ηθών έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε εννέα σκιέρ

Γερμανία: Μέτρα λιτότητας προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών

Παλαιστίνη: Νεκρός ένας 20χρονος από ισραηλινά πυρά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Big Brother,iran, Big Brother