Ισραήλ: Ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας το τελευταίο 24ωρο – Νεκρά δεκάδες μέλη της Χαμάς, σύμφωνα με την Ιερουσαλήμ (videos)

Συνεχές είναι το σφυροκόπημα που δέχεται το τελευταίο 24ωρο η Γάζα από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα χτυπήθηκαν περίπου 600 στόχοι.

Στην ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το SkyNews, η Ισραηλινή Πολεμική αναφέρει ότι «η περιοχή του πανεπιστημίου Al Azhar» ήταν μεταξύ των σημείων που χτυπήθηκαν αφού τα ισραηλινά στρατεύματα εντόπισαν «ένοπλους τρομοκράτες και έναν αντιαρματικό πύραυλο» που επρόκειτο να εκτοξευθεί.

Χτυπήθηκαν επίσης αποθήκες όπλων, «κρυψώνες», αντιαρματικές θέσεις και «συγκεντρώσεις στελεχών της Χαμάς», ανέφερε στο

«Χ».

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στρατιώτες των IDF στη Λωρίδα της Γάζας εντόπισαν ένοπλους τρομοκράτες και έναν αντιαρματικό πύραυλο που επρόκειτο να εκτοξευθεί στην περιοχή του Πανεπιστημίου Azhar στη Λωρίδα της Γάζας και κατεύθυναν εκεί ένα μαχητικό αεροσκάφος που χτύπησε τον στόχο», έγραψε.

במהלך הלילה, לוחמי צה"ל בשטח הרצועה זיהו מחבלים חמושים ועמדה לשיגור נ"ט במרחב אוניברסיטת "עזהאר" ברצועה והכווינו מטוס קרב שתקף אותם.

בנוסף, ביממה האחרונה נתקפו כ-600 מטרות ביניהן מחסני אמצעי לחימה, מקומות מסתור וכינוס של פעילי חמאס ועמדות נ"ט.

— Israeli Air Force (@IAFsite) October 30, 2023

Σε δεύτερο tweet τους που συνοδεύουν και με βίντεο αναφέρουν:

«Ο Ισραηλινός Στρατός κατά τη διάρκεια της νύχτας επέκτεινε τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συγκρούσεις με τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας, μαχητές του IDF σκότωσαν δεκάδες τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί στα κτίρια και προσπαθούσαν να επιτεθούν στα (σσ ισραηλινά) στρατεύματα».

Αναφέρεται ακόμη ότι έγινε επίθεση σε κτίριο συγκέντρωσης της οργάνωσης Χαμάς, στο οποίο βρίσκονταν περισσότερο από 20 μαχητές.

צה"ל המשיך במהלך הלילה בהרחבת הפעילות הקרקעית ברצועת עזה.

בהיתקלויות עם מחבלים ברצועת עזה, חיסלו לוחמי צה"ל עשרות מחבלים אשר התבצרו במבנים וניסו לפגוע בכוחות. במהלך אחד מהאירועים, כלי טיס בהכוונת הלוחמים בשטח תקף מבנה כינוס של ארגון הטרור חמאס ובו מעל ל-20 מחבלים. pic.twitter.com/1sNuI7WxPe

— Israeli Air Force (@IAFsite) October 30, 2023 Ιερουσαλήμ: «Δεκάδες μαχητές της Χαμάς νεκροί»

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν «δεκάδες» μαχητές στη διάρκεια επιχειρήσεων χθες, Κυριακή 29/10, το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «στρατεύματα σκότωσαν δεκάδες τρομοκράτες που είχαν κλειστεί σε κτίρια και σήραγγες και οι οποίοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν». Ένα μαχητικό αεροσκάφος στοχοθέτησε κτίριο στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονταν «περισσότεροι από 20 τρομοκράτες της Χαμάς».

ΟΗΕ: Πάνω από 30 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Τριάντα τρία φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν χθες Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφας, στα σύνορα με την Αίγυπτο, επεσήμανε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ (Ocha).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κομβόι που έχει καταφέρει να εισέλθει μέχρι στιγμής στον παλαιστινιακό θύλακα, στον οποίο το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη πολιορκία, από τις 21 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε να παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια, σημείωσε το Ocha.

«Αν και αυτή η αύξηση είναι καλοδεχούμενη, ένας πολύ μεγαλύτερος όγκος βοήθειας είναι απαραίτητος σε τακτική βάση προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα επιδείνωση της καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης, περιλαμβανομένων των ταραχών», επεσήμανε η υπηρεσία στην τακτική της ενημέρωση για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Η είσοδος επειγόντως καυσίμων ώστε να λειτουργήσει ο ιατρικός εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις υδροδότησης και υγιεινής είναι ιδιαίτερα απαραίτητη», συνέχισε η έκθεση.

Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα, ισχυριζόμενο ότι θα τα εκμεταλλευθεί η Χαμάς προκειμένου να κατασκευάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τα κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007 όταν ανήλθε στην εξουσία η Χαμάς, διακόπηκε μετά την αιματηρή επίθεση του ισλαμιστικού κινήματος εναντίον του Ισραήλ, η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους.

Σε αντίποινα ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού εδάφους, με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Συνολικά 117 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν καταφέρει να εισέλθουν στη Γάζα από τις 21 Οκτωβρίου, διευκρίνισε ο Ocha, τα περισσότερα από τα οποία (70) μετέφεραν ιατρικά εφόδια. Τα 60 περιείχαν τρόφιμα και προϊόντα διατροφής και 13 νερό και εξοπλισμό υγιεινής.

Πριν την 7η Οκτωβρίου στον παλαιστινιακό θύλακα εισέρχονταν περίπου 500 φορτηγά που μετέφεραν βοήθεια και άλλα εμπορεύματα.

Στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν στοιβαγμένοι 2,4 εκατ. άνθρωποι – εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς εκτοπισμένοι– έχουν καταστραφεί ολοσχερώς χιλιάδες κτίρια.

Προτού φτάσουν στη Ράφα τα φορτηγά επιθεωρούνται στο συνοριακό πέρασμα Νιτζάνα, μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Ράφα, επεσήμανε το Ocha.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, «το Ισραήλ δεσμεύθηκε να τροποποιήσει τη διαδικασία ελέγχου ώστε να μπορούν να επιθεωρούνται 100 φορτηγά την ημέρα».

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Φονική σύγκρουση τρένων – Τουλάχιστον 13 νεκροί και 50 τραυματίες (video)

Αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν: 60 προσαγωγές και 9 αστυνομικοί τραυματίες από την εισβολή αντιισραηλινού πλήθους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μήνυμα Μπάιντεν σε Νετανιάχου και επείγουσα έκκλησηστους πολίτες της Γάζας να φύγουν (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Ανελέητο, Γάζας, 24ωρο – Νεκρά, Χαμάς, Ιερουσαλήμ,israil, aneleito, gazas, 24oro – nekra, chamas, ierousalim