Ισραήλ: Η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ – Υπουργός του Νετανιάχου θέλει «εκκαθάριση» της Γάζας

Ρουκέτες από τη Χαμάς κατευθύνθηκαν τη νύχτα το κέντρο του Τελ Αβίβ, σε μία επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή και ενώ λίγες ώρες νωρίτερα υπουργός του Νετανιάχου – ο ακροδεξιός Μπενζαλέλ Σμότριχ – καλούσε τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα, εκφράζοντας έτσι την πιο ακραία εκδοχή του τρόπο με τον οποίο επιχειρεί τις εκκαθαρίσεις το Ισραήλ.

Λίγο μετά την έλευση του νέου χρόνου και ενώ οι βομβαρδισμοί και οι σφαγές στη Γάζα συνεχίζονται αδιάκοπα αυτές τις μέρες των γιορτών, οι σειρήνες χτύπησαν στην Ισραηλινή πρωτεύουσα

με τον κόσμο να αναζητά καταφύγιο βλέποντας στον ουρανό ρουκέτες, οι οποίες πάντως αναχαιτίστηκαν από την αντιπυραυλική άμυνα της πόλης.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο στρατιωτικός βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Όπως ανακοίνωσαν, εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες M90 «ως απάντηση στις σφαγές αμάχων» από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) επιβεβαίωσε την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει θύματα ή καταστροφές.

Σημειωτέον ότι μετά την έναρξη του πολέμου με την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.140 άνθρωποι στο νότιο Ισραήλ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, 21.822 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 56.541 έχουν τραυματιστεί από τις αεροπορικές επιδρομές και τις χερσαίες επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μακρόν με έμφαση στο συνταξιοδοτικό και το μεταναστευτικό

Δέκα γεγονότα που σφράγισαν το 2023 στον κόσμο

B. Ιρλανδία: 2.500 αιτήσεις υποψηφίων για την «καλύτερη δουλειά στον κόσμο»

Keywords
Τυχαία Θέματα