Ισραηλινός στρατός: Θα επιτεθούμε από αέρα, ξηρά και θάλασσα – «Δεν φεύγουμε από τη γη μας» απαντά η Χαμάς

Θέμα ωρών, όπως όλα δείχνουν, είναι η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα.

Σε νέα ανακοίνωσή του ο IDF, έκανε γνωστό πως «τάγματα και στρατιώτες του ισραηλινού στρατού έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα και είναι έτοιμοι να ανυψώσουν την ετοιμότητά τους».

«Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προετοιμάζονται να εκτελέσουν μια ευρεία επίθεση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων συντονισμένων επιθέσεων από αέρος, θάλασσα και ξηρά», δήλωσε χαρακτηριστικά το βράδυ του Σαββάτου εκπρόσωπος του

στρατού.

כוחות צה״ל נערכים להרחבת ההתקפה.

לוחמי צה"ל ניהלו בימים האחרונים קרבות אל מול מחבלים ביישובים ובמוצבים השונים ברחבי עוטף עזה, פעלו באומץ לב ובנחישות, על מנת להשיב את השליטה באזור ותפסו אמצעי לחימה רבים שהיו ברשות המחבלים, תוך פינוי פצועים שנפגעו >> pic.twitter.com/fpHzFjUSye

— דובר צה״ל דניאל הגרי – Daniel Hagari (@IDFSpokesperson) October 14, 2023

Νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισκέφθηκε σήμερα στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται», τους ρώτησε, με εκείνους να απαντούν καταφατικά κουνώντας τα κεφάλια.

עם הלוחמים שלנו בעוטף עזה, בקו החזית. כולנו מוכנים.

(צילום: אבי אוחיון, לע״מ) pic.twitter.com/TiGzHcWhPK

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 14, 2023Χαμάς: «Δεν φεύγουμε από τη γη μας»

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγιε, δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εγκαταλείψουν τη Γάζα ή τη Δυτική Οχθη για να μεταναστεύσουν στην Αίγυπτο.

«Η απόφασή μας είναι να παραμείνουμε στη γη μας», δήλωσε ο Χανίγιε.

Η Αίγυπτος που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας ανησυχεί για το ενδεχόμενο συρροής στο έδαφός της παλαιστινίων προσφύγων που κινούνται προς νότο έπειτα από τα διαδοχικά τελεσίγραφα του Ισραήλ για την εκκένωση του βόρειου τομέα του παλαιστινιακού θύλακα.

Όπως και άλλες αραβικές χώρες, η Αίγυπτος έχει καλέσει τους Παλαιστίνιους να παραμείνουν στα εδάφη τους και δηλώνει ότι καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Μεσανατολικό: Διαφωνεί και η Τουρκία με την «εξορία των Παλαιστινίων» από τη Γάζα

Βερολίνο: Ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες – Σημαδεύουν σπίτια Εβραίων με το Άστρο του Δαβίδ

Γαλλία: Νέος συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Λιόν

Keywords
Τυχαία Θέματα