Ιταλία: 61 συλλήψεις μελών της «Ντραγκέτα» – Αστυνομική επιχείρηση σε επτά περιφέρειες της χώρας (videos)

Η ιταλική αστυνομία σε μία μαζική επιχείρηση σε επτά περιφέρειες της χώρας, με στόχο τη μαφία, συνέλαβε 61 άτομα που είναι ύποπτα για συμμετοχή στην πιο ισχυρή οργάνωση, τη «Ντραγκέτα».

Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων απάτη, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμό αγροτών και διείσδυση σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Περισσότεροι από 500 καραμπινιέροι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, που είχαν στόχο συνολικά 167 άτομα, εκ των οποίων αρκετά είναι ήδη στη φυλακή.

Την

περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν περισσότερα από 100 άτομα σε ευρωπαϊκές χώρες, σε μία επιχείρηση που η αστυνομία την χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα εναντίον της «Ντραγκέτα». Η επιχείρηση αυτή έγινε σε 10 χώρες και απέφερε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των μελών της «Ντραγκέτα» αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης σημαντικές νέες πληροφορίες για το πώς δρούσαν τα υψηλόβαθμα μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης στη διάρκεια της πανδημίας.

Ένα από τα αφεντικά της «Ντραγκέτα», ο Πασκουάλε Μποναβότα, συνελήφθη σε καθεδρικό ναό στην πόλη Γένοβα, τον περασμένο μήνα.

Εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης και διεφθαρμένοι αξιωματούχοι έχουν οδηγηθεί σε φυλακές ή ενώπιον της Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την εξάρθρωση της «Ντραγκέτα».

Η «Ντραγκέτα» είναι ένα εγκληματικό δίκτυο που αποτελείται από 150 φαμίλιες και έχει ξεπεράσει σε ισχύ την Κόζα Νόστρα. Η δράση της έχει υπερβεί τα σύνορα της Ιταλίας, καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι έχει παρουσία σε τουλάχιστον 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι ιταλικές και βελγικές διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι η «Ντραγκέτα» διακίνησε περίπου 25 τόνους κοκαϊνης στο διάστημα Οκτωβρίου 2019-Ιανουαρίου 2022 και διοχέτευσε κεφάλαια συνολικού ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ από την Καλαβρία στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Νότια Αμερική.

Διαβάστε επίσης:

Εσωτερική μετανάστευση: Δραματική αύξηση λόγω των πολέμων και της κλιματικής κρίσης (videos)

Νικαράγουα: Έξι νεκροί από τσιμπήματα «δολοφόνων – μελισσών» – Λεωφορείο έπεσε σε μελίσσια (Video/Photos)

Ντόναλντ Τραμπ: Αμετανόητος για νοθεία στις εκλογές και για την εισβολή στο Καπιτώλιο (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα