Καιρός: Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα – Πού θα σουβλίσουμε με… ομπρέλα

Δεν θα μας κάνει τη χάρη να είναι ηλιόλουστος ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα του Πάσχα, με τις βροχές να επηρεάζουν κατά τόπους το παραδοσιακό σούβλισμα.

Η καιρική αστάθεια κορυφώνεται καθώς οδεύουμε προς το Πάσχα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους φαίνεται να «κλειδώνουν» οι περιοχές όπου θα σουβλίσουμε τον οβελία με βροχές.

Ωστόσο, η κακοκαιρία θα αρχίσει

να υποχωρεί από την Κυριακή του Πάσχα, ενώ Ανάσταση θα κάνουμε όπως όλα δείχνουν με… ομπρέλες.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα:

«Άστατος ο καιρός των επόμενων ημερών.

Επιγραμματικά αναφέρουμε:

1. Βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα συναντήσουν οι εκδρομείς του Πάσχα σήμερα Μ. Πέμπτη και αύριο Μ.Παρασκευή με τα φαινόμενα να είναι περισσότερα και εντονότερα στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα.

2. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα διεξαχθούν χωρίς αξιόλογα προβλήματα.

3. Η περιφορά των Επιταφίων θα γίνει με ήπιο καιρό και ψύχρα στις περισσότερες περιοχές. Βροχές και καταιγίδες θα αναπτυχθούν στα βορειοανατολικά (κεντρική – ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βορειοανατολικό Αιγαίο).

4. Το Μ. Σάββατο θα περάσει κακοκαιρία από τη χώρα μας που θα επηρεάσει και την Ανάσταση ιδιαίτερα από Πελοπόννησο και πιο πάνω. Οπότε ομπρέλες και μπουφάν απαραίτητα αξεσουάρ.

5. Την Κυριακή του Πάσχα η κακοκαιρία θα περιοριστεί στο Αιγαίο και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με τάση καθώς θα περνούν οι ώρες τα φαινόμενα να εξασθενούν και να περιορίζονται.

Αυτό σημαίνει ότι για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Στο Αιγαίο όμως καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από αυτό θα ξεκινήσει η ημέρα με βροχερό καιρό σιγά σιγά όμως τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα υποχωρούν.

6. Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα θα γίνει γενικά με ήπιες καιρικές συνθήκες».

Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Ανάρτηση για τον καιρό των επόμενων ημερών έκανε και ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος με έναν συνοπτικό πίνακα παρουσιάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα του για το σκηνικό του καιρού ανά ημέρα.

Μεγάλη Πέμπτη: Άστατος στα ηπειρωτικά και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμούς.

Μεγάλη Παρασκευή: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Δυτικοί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 25 βαθμούς.

Μεγάλο Σάββατο: Λίγες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 23 βαθμούς.

Κυριακή του Πάσχα: Λίγες βροχές στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο και τα δυτικά. Εξασθένηση από το απόγευμα. Βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 25 βαθμούς.

Δευτέρα-Τρίτη του Πάσχα: Λίγες βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμοί.

ΕΜΥ: Ο καιρός έως και τη Δευτέρα του Πάσχα (6/5)

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα παραμείνει άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες και την Κυριακή του Πάσχα.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και πρόσκαιρα στα δυτικά και σποραδικές στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.

Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και στα ανατολικά ηπειρωτικά και τοπικά στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Μεγάλο Σάββατο

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν και από αργά τη νύχτα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την Εύβοια και πρόσκαιρα στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες την Κυριακή του Πάσχα. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ηράκλειο: Νεκρή 26χρονη συνοδηγός μοτοσικλέτας

Όταν οι ζαχαροπλάστες έχουν έμπνευση! Ξεχωριστές πασχαλινές δημιουργίες με ευρηματικότητα και φαντασία (photos)

Μοναχικός μαύρος κύκνος κολυμπά στο Δέλτα του Έβρου! (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Πώς, Ανάσταση, Κυριακή, Πάσχα – Πού,kairos, pos, anastasi, kyriaki, pascha – pou