Καιρός: Ψυχρή εισβολή σε δύο κύματα – Κρύο 5 ημερών και χιόνια και στην Αττική – Live η πορεία του χιονιά

Σε δύο κύματα αναμένεται να «χτυπήσει» ο χιονιάς τη χώρα μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το πρώτο κύμα κρύου, καταιγίδων και χιονιού αναμένεται τις επόμενες ώρες, ενώ το δεύτερο θα «χτυπήσει» τη χώρα μας την Παρασκευή.

Ο μετεωρολόγος δημοσίευσε σε ανάρτησή του στο Facebook τον χάρτη της χιονόπτωσης του Σαββάτου. «Για να δούμε τι θα δούμε…», σχολιάζει ο ίδιος με τον χάρτη να δείχνει ότι αρκετές περιοχές της χώρας θα ντυθούν

στα λευκά.

Live η πορεία του χιονιάΗ πρόγνωση Μαρουσάκη για τον χιονιά

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ένα νέο πολικό κύμα θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από την Παρασκευή (12/1) και θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή. Το κύμα θα φέρει όχι μόνο περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βοριάδες και χιόνια να σημειώνονται σε χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά και τα ανατολικά. Υπάρχει πιθανότητα το Σάββατο (13/1) και την Κυριακή (14/1) να χιονίσει και στην Αττική, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή στα βόρεια προάστια, αλλά ακόμη και στο κέντρο της πόλης να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του OPEN, δεν αποκλείεται να το «στρώσει» στα βόρεια προάστια.

Η πρόγνωση του καιρού

Ειδικότερα, σήμερα θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, ενώ αναμένεται να πέσουν χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην κεντρική και ανατολική χώρα. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα φτάσουν τους 11 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και τους 14-16 σε νότια και κεντρική στο μέγιστο επίπεδο τους, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα προσεγγίσουν τα 8-9 μποφόρ.

Τοπικές βροχές σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν, και αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Προς το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει και προς την γύρω ορεινή ζώνη, δηλαδή σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό και Κιθαιρώνα. Δυνατοί βοριάδες θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 14 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι και ύστερα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, ενώ θα χιονίσει στην γύρω ορεινή και ημιορεινή ζώνη, με τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά να υποχωρούν. Βοριάδες θα σημειωθούν με τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 8-9 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Πού χιόνισε ήδη

Λευκά τοπία στη βόρεια Ελλάδα έφερε το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα, με τον χιονιά να κατηφορίζει το απόγευμα και στα ορεινά της Αττικής. Από τα ξημερώματα χιονίζει σε Φλώρινα, Κοζάνη και στα χιονοδρομικά της δυτικής Ελλάδας, ενώ στα λευκά ντύθηκαν και χωριά της Λάρισας, ενώ νιφάδες βλέπει και ο Έβρος και το νησί της Σαμοθράκης.

Κοζάνη

Πτολεμαΐδα

Πενθήμερο το χειμωνιάτικο σκηνικό

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το βράδυ και στα ορεινά της Αττικής, με την Πάρνηθα, τον Υμηττό, την Πεντέλη και τον Κιθαιρώνα να πασπαλίζονται από χιόνι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλου, το χειμωνιάτικο σκηνικό θα διαρκέσει περίπου 5 μέρες, αφού νέο κύμα με χιόνια θα χτυπήσει από Παρασκευή.

Ήδη η θερμοκρασία έχει πέσει και στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι.

Την Τετάρτη πέφτει και άλλο η θερμοκρασία, θα κυμαίνεται για πρώτη φορά μετά από 20 ημέρες σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.

Το ίδιο σκηνικό θα διατηρηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το Σάββατο θα είναι η πιο κρύα ημέρα του Ιανουαρίου, καθώς νέες ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες θα έρθουν στην χώρα μας. Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, και πολύ πιθανόν άλλες τόσο κρύες ημέρες να μην έρθουν έως το τέλος Γενάρη, σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Ημαθία: Νεκρό βρέφος 6 μηνών μετά από ξυλοδαρμό – Συνελήφθη η μητέρα του

Χαλκιδική: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία- Πλημμύρισαν σπίτια, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο (Photos/Video)

MyAuto: Όλα τα στοιχεία των οχημάτων στο κινητό τηλέφωνο μέσω gov.gr wallet, πάνω από 26.000 εκδόθηκαν σε μια ημέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Ψυχρή, – Κρύο 5, Αττική – Live,kairos, psychri, – kryo 5, attiki – Live