Κακοκαιρία Daniel: Έκκληση από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας

Έκκληση σε όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να συμβάλει οικονομικά για την αποκατάσταση των ανυπολόγιστων ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, κάνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας.

Σε μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook, η πρόεδρος του Ομίλου, Εύη Θάνου, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν οι φιλόζωοι για να σώσουν τα ζωάκια από τα έντονα φαινόμενα.

«Χρειάστηκαν περισσότερο από πέντε ώρες για να καταφέρουμε να βγάλουμε όλα τα ζώα έξω», επισημαίνει, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες.

Όπως σημειώνει τα ζώα είναι όλα καλά και φιλοξενούνται αλλού.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Τα ζωάκια μας είναι όλα υγιή ,μας περίμεναν όλα εκεί,η στιγμή ήταν μοναδική όταν τα συναντήσαμε , έβλεπες την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους

Δυστυχώς το νερό δεν είχε υποχωρήσει,έτσι είχαμε να τα ταισουμε ,να βάλουμε ζεστές κουβέρτες στα σπιτάκια τους που είχαμε βγάλει έξω να προστατευτούν,να τα αγκαλιάσουμε και να ευχηθούμε ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη!!

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας ,την αγάπη σας ,την προσφορά σας!!

+++++++++++

Aπόγνωση…

Τα λόγια φτωχά …οι εικόνες χίλιες λέξεις!!

Δεύτερη φορά η ίδια και χειρότερη ήταν η καταστροφή από την ασταμάτητη πλημμύρα!!

Ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα για τις ζωές τους ,κολυμπούσαν και γαντζωθηκαν από τους φράκτες για να σωθούν,τα μικρόσωμα ακουμπούσαν στις πλάτες των μεγαλόσωμων για να μην πνιγούμε.

Μια κατάσταση απλά τραγική και σκληρή,αυτή τη φορά ήταν πραγματικά χειρότερη από την τελευταία φορά με τον Ιανό που μας είχε χτυπήσει πάλι πριν τρία χρόνια!!

Στιγμές που σου τρυπάνε την ψυχή σαν έβλεπες την αγωνία στα μάτια τους και την κραυγή τους για βοήθεια!!!

Χρειάστηκαν περισσότερο από πέντε ώρες για να καταφέρουμε να να βγάλουμε όλα τα ζώα έξω …το σώμα μας από την υγρασία τόσες ώρες άρχισε να αντιδρά,η υποθερμία,το άγχος,η αγωνία,όλα τα σωματικά και ψυχολογικά συναισθήματα ερχόντουσαν αντιμέτωπα και εμείς έπρεπε να τα παλέψουμε και όσο η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη μας έδινε τη δύναμη να παλέψουμε ώστε να τα βοηθήσουμε,αυτή τη στιγμή μας χρειαζόταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά!!

Κάποια ζώα βρήκαμε κάποιους χώρους να τα πάμε αλλά και αυτό ήταν δύσκολο γιατί όσο η ώρα περνούσε τόσο και περισσότεροι δρόμοι έκλειναν λόγου νερού,έτσι κάναμε μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε έξω τα σπιτάκια τους ώστε όσο το δυνατόν να μπορούνε να περάσουν αυτή τη δύσκολη νύχτα στο δρομο έξω από το καταφύγιο και κάποια ευτυχώς ένας καλός γείτονας ένα εργοστάσιο που είναι η Ένωση Σηδιρουργων δίπλα μας που δεν είχε πλημμυρίσει μας επέτρεψε και βάλαμε αρκετά ζώα εκεί!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς!!

Ειλικρινά επειδή είναι πράγματι πολύ δύσκολο να μπορώ να περιγράψω όλα όσα ζήσαμε εύχομαι να τελειώσει αυτό το κακό για τόσους ανθρώπους και ζώα που επλήγησαν!!

Το νερό δεν έχει κατέβει σχεδόν καθόλου από το καταφύγιο ,έτσι τις επόμενες μέρες θα χρειαστούμε χέρια βοήθειας για να ξαναστησουμε όλα και πάλι από την αρχή!!

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τα πολλά μηνύματα και το ενδιαφέρον τους για εμάς και τα ζώα!!

Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες εθελοντές Marina Papa και Vaitsa Koumaditi που βοήθησαν τα μέγιστα για να σώσουμε τα ζώα!!

Αύριο θα στείλω φωτογραφίες από τη σημερινή μέρα που πήγαμε να φροντίσουμε τα ζώα,το ίντερνετ δεν είναι καθόλου καλό και οι φωτογραφίες ανεβαίνουν με μεγάλη δυσκολία!!

Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τις προσευχές σας και την θετική σας ενέργεια να μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε!!

Για όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να συμβάλει οικονομικά για την αποκατάσταση των ζημιών στο καταφύγιο παρακαλώ είναι αριθμοί λογαριασμού του συλλόγου μας

Paypal,[email protected]

Alpfa bank ,Gr:300140320032000320002101287996

Filozoikos Omilos Karditsas»

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΣ: Απαντά για τις φωτογραφίες από το Στεφανοβίκειο – «Τραβήχτηκαν ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων» 

Κακοκαιρία Ντάνιελ: Το meteo «αδειάζει» την κυβέρνηση – Στοιχεία και χάρτες

ΥΠΕΞ: Ειδική πτήση της Aegean για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από το Μαρόκο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Daniel, Έκκληση, Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας,kakokairia Daniel, ekklisi, filozoiko omilo karditsas