Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά – «Ντύνεται» στα λευκά η χώρα (Videos)

Από τη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Λίγα λεπτά μετά τις 20:00 ξεκίνησε να χιονίζει έντονα στη Φλώρινα, την Πτολεμαϊδα και την Κοζάνη.

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ψύχους του φετινού χειμώνα το οποίο αναμένεται να επεκταθεί τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τις Σποράδες και θα συνοδευτεί από ισχυρούς ανέμους και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Η

κακοκαιρία που έρχεται από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη αναμένεται να πλήξει και την Αττική και είναι πιθανό να φέρει χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας! Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και από το απόγευμα του Σαββάτου έφυγαν τα πρώτα μηνύματα του 112 στους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας και των Σποράδων

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην βόρεια, βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική.

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων, Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, Περιφέρειας και Δήμων, για τον καλύτερο συντονισμό και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, την Αττική Οδό, τη λεωφόρο Υμηττού, την περιφερειακή Αιγάλεω, την παλαιά εθνική Ελευσίνας-Θηβών και από το πρωί της Κυριακής για όλα τα οχήματα στην Πάρνηθος μετά το τελεφερίκ.

Διαβάστε επίσης:

Κίσσαβος: Αίσιο τέλος με τα 9 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί – Όλοι καλά στην υγεία τους

ΔΕΔΔΗΕ: Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και την Αττική Οδό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα, Ξεκίνησε, – Ντύνεται, Videos,kakokairia barbara, xekinise, – ntynetai, Videos