Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη

ΕΛΛAΔΑ

 

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Οι μαθητές στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως αναφέρει οδηγία της γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασίας Γκίκα.

Σύμφωνα πάντα με την οδηγία, σε όσες περιοχές κλείνουν τα σχολεία

με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών, θα παρέχεται τηλεκπαίδευση στους μαθητές με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν.

Δηλαδή, 2:10 μ.μ. με 4:30μ.μ. για τα Νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. με 5:20 μ.μ. για τα Δημοτικά σχολεία. Τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί, 8:30-14:10 για τα Γυμνάσια και 8:00 – 13:40 για τα Λύκεια.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με νέα απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. «Λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για να μην διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας. Διευκρινίζεται ότι για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση, αλλά θα ληφθεί απόφαση από κάθε Δήμο ξεχωριστά, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν σε τοπικό επίπεδο και πάντα με στόχο την απολύτως ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των πολιτών.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Παρατείνεται και την Τρίτη 16/2 η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, παρατείνεται και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και μετά, ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, διά ζώσης ή με τηλεκπαίδευση, θα αποφασίζεται από κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Δυτική Μακεδονία

Με απόφαση των Δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Θεσσαλία: Δήμος Καρδίτσας

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει επίσης, ότι λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών και Τρίτη 16/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Στερεά Ελλάδα Φθιώτιδα Δήμοι Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας

Οι Δήμοι Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας, αναστέλλουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021. Ευρυτανία Δήμος Καρπενησίου Ανακοίνωση Και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Καρπενησίου, θα μείνουν κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλε- εκπαίδευση σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Οι παιδικοί- βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και το Κδαπ Μεα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στη Βοιωτία

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι λόγω λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας σε συνεννόηση με τους διευθυντές της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Βοιωτίας κ. Ελένη Παπανικολάου και κ. Λάμπρο Κούτσικο, αποφάσισε, αύριο Τρίτη 16/02/2021, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Α’ θμιας, Β’ θμιας, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί) του Δήμου Λεβαδέων να παραμείνουν κλειστά. Ωστόσο, η διδασκαλία σε Α’ θμια και Β’ θμια θα πραγματοποιηθεί με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Για την λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες, θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και του ισχυρού παγετού, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί για την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα γυμνάσια και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Β) Τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων

Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου Φωκίδα Δήμος Δελφών Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης, Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Δελφών και την Τρίτη 16/02/2021.

Εύβοια: Δήμος Χαλκιδέων

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου . Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, έχοντας υπόψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου, για τρεις ημέρες, ήτοι από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021. Η διακοπή λειτουργίας είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών μετακινούνται στα Ειδικά Σχολεία από όμορους Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές.

Κρήτη: Χανιά

 Κλειστά θα είναι από σήμερα έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Κλειστοί έως και την Τετάρτη θα παραμείνουν επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και Πλατανιά.

Κέρκυρα

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη όλες οι βαθμίδες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία έφερε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο νησί και παγετό, που κυριαρχεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα 24ωρα. Την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη έπειτα από κοινή απόφαση που έλαβε με τους τρεις δημάρχους του νησιού.

Κεφαλονιά – Ιθάκη Ανακοίνωση 

Λόγω επέλασης της κακοκαιρίας “Μήδεια” και των έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, πιθανή χιονόπτωση στα ορεινά, εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες) που αναμένεται να εκδηλωθούν στα νησιά μας από σήμερα Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη θα παραμείνουν κλειστές και την Τρίτη 16/02/2021. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρος Π. Τραυλός.

Λέσβος-Χίος

Με απόφαση των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. Στη Χίο με απόφαση του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

σχολείακακοκαιρίαΜήδειαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα