Κακοκαιρία Ντάνιελ: Στο έλεος του Πηνειού η Λάρισα – Σε ετοιμότητα δεκάδες οικισμοί

Στο έλεος του Πηνειού βρίσκεται η Λάρισα για ένα ακόμη 24ωρο. Η στάθμη του ποταμού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας και δεκάδες μήνυματα από το 112 καλούν τους πολίτες σε υψηλή εγρήγορση και ετοιμότητα.

Όσο οι ώρες περνούν, αυξάνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους που από 7 έγιναν 6, μετά τον εντοπισμό της σορού ενός εξ αυτών στην Εύβοια.

Συνολικά 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία Ντάνιελ που «σφυροκόπησε» τη χώρα.

Συνολικά 3.443 διασώσεις

– απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί από τις 7:00 το πρωί της Τρίτης 5/9 έως το Σάββατο 9/9 στις 20:00 το βράδυ, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 7.702 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν 5.442 κλήσεις, στην Στερεά Ελλάδα 923 κλήσεις, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 40 κλήσεις, στην Πελοπόννησο 147 κλήσεις, στην Αττική 1.150 κλήσεις.

Ακολούθως από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο, έγιναν συνολικά 767 διασώσεις από εναέρια μέσα που διέθεσε το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελβετία μέσω διμερών συμφωνιών, το ΛΣ-ΕΛΤΑΚ, η ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ιδιωτικό ελικόπτερο που έχει διαθέσει η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ταυτόχρονα, τα εναέρια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το τελευταίο φως μετέφεραν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, ενώ τα επίγεια μέσα συνεχίζουν τις ίδιες ενέργειες, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Διαβάστε επίσης:

Fast Ferries Andros: Ταλαιπωρία τέλος για τους επιβάτες – Έδεσε μετά από 18 ώρες στο λιμάνι της Ραφήνας

Τραγωδία στη Μεσσηνία – Βρέθηκε νεκρός ο 33χρονος ψαροντουφεκάς

Fast Ferries Andros: Έκοψαν τις αλυσίδες της άγκυρας – Στο λιμάνι με τη βοήθεια ρυμουλκών το πλοίο

Keywords
Τυχαία Θέματα