Καλά Χριστούγεννα, Χέλενα Ντάλι!

Καλά Χριστούγεννα ευχόμαστε στον χριστιανικό κόσμο, δηλαδή, στον κόσμο του δυτικού πολιτισμού, του Διαφωτισμού, της Αναγέννησης.

Μέσα από αυτήν την ευχή, γίνεται κατανοητή η κουλτούρα της δυτικής κοινωνικής και ηθικής καλλιέργειας, αντικαθρεφτίζεται ο τρόπος ζωής μας και ο αξιακός μας κώδικας συμπεριφοράς. Όλος ο δυτικός χριστιανικός κόσμος είναι υπερήφανος για τον πολιτισμό του, τον τρόπο ζωής του -που μάλιστα αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους έτερους πολιτισμούς.

Τα Χριστούγεννα,

εκτός από κορυφαία εορτή της Χριστιανοσύνης, είναι και κορυφαία αποτύπωση της πολιτισμικής ομοιογένειας που πηγάζει μέσα από την αποδοχή και σύνθεση πολλών ετεροτήτων. Πάνω από όλα, είναι μια γιορτή αγάπης και χαράς, γιορτή ανθρωπιάς, ένα διάλλειμα από τις σκοτούρες της ζωής και μια ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την αξία της μέσα από την χαρά και την ευτυχία.

Γενικότερα, θα έλεγα ότι όλες οι εορτές όλων των πολιτισμών έχουν ιδιαίτερο βάρος και σημασία και αξίζουν τον σεβασμό των άλλων. Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι σεβασμός στον Άλλον δεν είναι να καταργηθούν βαθύτατες θρησκευτικές πολιτισμικές παραδόσεις αιώνων για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση άνθρωποι με διαφορετική πολιτισμική ταυτότητα. Αυτό το απλό δεν μπορεί να κατανοήσει η εκ Μάλτας, Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για την Ισότητα, Χέλενα Ντάλι, η οποία σε ένα μνημειώδους γελοιότητας εγχειρίδιο με τίτλο «Union Of Equality: European Commission Guidelines for Inclusive Communication», συνιστούσε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους αντί να λένε, για παράδειγμα, «η περίοδος των Χριστουγέννων», να χρησιμοποιούν τη φράση «η περίοδος των γιορτών» και αντί για να εύχονται «Καλά Χριστούγεννα» να λένε «καλές γιορτές». Επιπλέον, η απίθανη αυτή επίτροπος -η οποία εξακολουθεί να υπηρετεί στη σημαντική αυτή κοινοτική θέση- στο νεοναζιστικό της εγχειρίδιο, εκτός από την κατάργηση της λέξης «Χριστούγεννα», προτρέπει να μην χρησιμοποιείται η φράση «χριστιανικά ονόματα» αλλά να λένε «πρώτο όνομα» ή «το βαπτιστικό όνομα».

Μπορεί η πρότασή της να μην έγινε δεκτή, ωστόσο, έγινε η αρχή, το πρώτο βήμα μιας αποτρόπαιης και εφιαλτικής σύγχρονης εκδοχής ολοκληρωτισμού που εκφράζει η «πολιτική ορθότητα». Κανείς, βέβαια, δεν καταλαβαίνει γιατί μια τυπική ευχή, καθ’ όλα ειρηνική, δίχως κανένα μισαλλόδοξο, ιδεολογικό ή θρησκευτικό φανατισμό, μπορεί να προσβάλει έναν αλλόθρησκο. Γιατί η κορυφαία θρησκευτική πολιτισμική γιορτή του δυτικού κόσμου ενέχει στοιχεία προσβλητικά και μειωτικά της προσωπικότητας αλλόδοξων; Είναι προσβλητική μια ευχή που ζητά να περάσουν οι άνθρωποι καλά, σύμφωνα δε με τα χριστουγεννιάτικα ήθη, με αγάπη, συμπόνια και αλληλεγγύη; Έχουν τρελαθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δέχονται να ακούσουν παρόμοια ναζιστικά μανιφέστα μίσους; Γιατί περί μίσους πρόκειται, αυθεντικού και ύπουλου, καλυμμένου με δικαιωματικές γαρνιτούρες και αστειότητες.

Αυτό το βιολί θέτει ήδη απαγορεύσεις στην γλώσσα, στην έκφραση, στις συμπεριφορές μας, στις σκέψεις μας, καταργεί έννοιες, αποκαθηλώνει μνημεία, ενοχοποιεί ολόκληρο τον παγκόσμιο πολιτισμό και τα επιτεύγματά του. Τί περισσότερο έκαναν σε όλα τα γνωστά μας ολοκληρωτικά καθεστώτα; Απαγόρευαν να σκέπτεσαι, να εκφράζεσαι, έκαιγαν βιβλία μαζί με τους συγγραφείς, λογόκριναν… Τι διαφορετικό εισηγείται η θλιβερή Ευρωπαία Επίτροπος προσχηματικά; Ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών! Αυτό εισηγείται σε πρώτη φάση! Αλλοίμονο στην ανθρωπότητα αν υπάρξει και δεύτερη φάση. Αν μια Λατίνα καθαρίστρια στο Δήμο της Νέας Υόρκης μπορεί να αποκαθηλώνει τον Τζέφερσον γιατί προσβάλλεται, τότε κλάφτα Χαράλαμπε…

Με την λογική της παρανοϊκής πολιτικής ορθότητας, και οι χριστιανοί ενδέχεται να προσβάλλονται από αντίστοιχες ευχές, οπότε, γιατί να μην καταργήσουμε τις εβραϊκές, τις μουσουλμανικές, τις ινδουιστικές ευχές και εορτές, μιας και όλο και κάποιος δυτικός θα προσβάλλεται στο Ισλαμαμπάντ, στο Άμπου Ντάμπι, στα Νησιά του Πάσχα, στην Καλκούτα ή στην Ιερουσαλήμ;

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Επιτρέπεται να ακούγονται από μια Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρόμοιες ιεροεξεταστικές αντιλήψεις και να μην εκπαραθυρώνονται όλοι αυτοί οι φανατικοί θεολόγοι της πολιτικής ορθότητας;

Ο κάθε άνθρωπος όπου γης, σύμφωνα με τις θρησκευτικές και πολιτισμικές πεποιθήσεις του, μπορεί να εύχεται καλόκαρδα με τον πατροπαράδοτο τρόπο του σε όλους!

Ας ευχηθούμε όλοι Καλά Χριστούγεννα σε χριστιανούς και μη -και με την ευκαιρία και …καλή φώτιση!

Διαβάστε επίσης:

Η εκδικητική πορνογραφία ως αυτοτελές σεξουαλικό αδίκημα

Του άνδρα τού πολλά βαρύ…

Η κρυφή γοητεία των «προοδευτικών δυνάμεων»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλά Χριστούγεννα Χέλενα Ντάλι,kala christougenna chelena ntali