Καλά Χριστούγεννα με γέλιο!

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, ένας από τους πιο σημαντικούς Νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς, είκοσι χρόνια μετά το θρυλικό «Καλιφόρνια Ντρίμιν», επιστρέφει με τη συνέχειά του, το «Καλιφόρνια Ντρίμιν 2».

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στόλλα, Σταύρο Καραγιάννη, Άννα Ελεφάντη και Στέλλα Ράπτη στο Από Μηχανής Θέατρο.

Η υπόθεση. «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Κρίση. Κρίση. Κρίση. Κρίση.

Οι τέσσερις αγαπημένοι εικοσάρηδες του πρώτου «Καλιφόρνια» έχουν

πλέον σαρανταρίσει. Για το κοινό που τους έχει ήδη γνωρίσει αλλά και για όσους κι όσες τους γνωρίσουν για πρώτη φορά, ο Ντίνος, ο Άρης, η Βουβού και η Κική είναι ξανά εδώ όμως…μυαλό δεν βάζουν.

Πόσο προχώρησαν στη ζωή τους τα 20 χρόνια που μεσολάβησαν; Έχουν πετύχει ή έχουν αποτύχει; Δουλεύουν ή είναι άνεργοι; Είναι influencers ή δεν τους ξέρει η μάνα τους; Έχουν λεφτά ή δεν έχουν στον ήλιο μοίρα; Πόσους φίλους έχουν στα social; Πόσα like παίρνουν; Και τελικά, κατάφεραν να πάνε στην Καλιφόρνια για να ζήσουν επιτέλους το «αμέρικαν ντριμ» ή έφτασαν ώς τη Λούτσα, ανεκδιήγητοι και ονειροπόλοι;

Μας λέει ο Βασίλης: «Δεν ξέρω αν οι συγγραφείς σκέφτονται τους ήρωες των έργων τους όταν αυτά έχουν τελειώσει. Το πιο πιθανό, ήδη να σκέφτονται τους επόμενους ήρωες του επόμενου έργου. Είναι όμως και κάποιοι από τους προηγούμενους, που, καθώς περνάει ο καιρός, μένουν σαν σε μια εκκρεμότητα. Σαν κάποιες παλιές σχέσεις που χαθήκανε σιγά σιγά κι ένα βράδυ, σε μια ήσυχή σου ώρα, λες τι να ‘γινε αλήθεια εκείνη η ψυχή;

Έτσι ήρθανε και στη δική μου σκέψη τα παιδιά του “Καλιφόρνια Ντρίμιν”. Δεν μπορώ να πω ότι μου έλειψαν και ιδιαίτερα σε αυτά τα 20 χρόνια από τότε που έγραψα το έργο, καθώς από το πρώτο του ανέβασμα στο Εθνικό μέχρι και σήμερα, όλο και κάπου παιζόταν. Και ήταν πάντα παιδιά εικοσάχρονα, παιδιά κωμικά, εγκλωβισμένα σε μία παρατεταμένη εφηβεία. Τώρα όμως – αναρωτήθηκα καθώς τα συλλογιζόμουν – να κατάφεραν να ενηλικιωθούν επιτέλους; Έστω και στραβά; Όπως στραβά πήγανε και τα περισσότερα από αυτά τα είκοσι χρόνια για όλους μας…».

ΥΓ.: Ευχές σε όλους!

Διαβάστε επίσης:

Ανασκαφές στο Ισραήλ για τον τάφο της «μαίας του Ιησού» σύμφωνα με τα Απόκρυφα Ευαγγέλια (Photos)

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Μάγια (Photos)

«Το πάντα είναι στο τίποτα»

Keywords
Τυχαία Θέματα