Καλαμάτα: Τι λέει ο δήμαρχος για την καταγγελία για ανάπλαση με μάρμαρα από τάφους

Αυτοψία στο έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ύστερα και από τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν μετά από καταγγελία ότι τα μάρμαρα τα οποία χρησιμοποιούνται προέρχονται από πλάκες από μνήματα σε νεκροταφείο.

Παρουσία τόσο της επιτροπής καταλληλότητας, που συγκροτήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας, του ίδιου του εργολάβου του έργου, μέλη του Συλλόγου Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας αλλά και επαγγελματιών της περιοχής, ο κ. Βασιλόπουλος είδε από κοντά τα συνεργεία να ελέγχουν, δειγματοληπτικά

σε 15 περίπου σημεία,  τις μαρμάρινες πλάκες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο έργο της ανάπλασης.

Αναφορικά με τον «θόρυβο» που ξέσπασε σε πανελλαδικό επίπεδο,  ο κ. Βασιλόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «…για λόγους μικροπολιτικής κάποιοι δυσφημούν την πόλη».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η εξήγηση που έδωσε ο εργολάβος του έργου, για τις φωτογραφίες με μάρμαρα από «μνήματα» που είδαν το φως της δημοσιότητες, είναι ότι οι συγκεκριμένες μαρμάρινες πλάκες ουδέποτε είχαν χρησιμοποιηθεί σε μνήμα και από λάθος από τον προμηθευτή βρέθηκαν μαζί με τις υπόλοιπες…

Πρόσθεσε, ότι άμεσα μόλις το διαπίστωσαν τις έβαλαν στην άκρη για να τις πετάξουν και να μην χρησιμοποιηθούν ωστόσο κάποιοι τις φωτογράφησαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ο ίδιος επίσης ξεκαθάρισε, ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πραγματοποιείται το έργο και τα υλικά βρίσκονταν στο δρόμο, ουδέποτε σημειώθηκε κάποιο ανάλογο περιστατικό πλην αυτού που ήρθε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Φωτιά στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο από κεραυνό (Video)

Καιρός: Έρχεται ο πρώτος μίνι…«καύσωνας»

Ζάκυνθος: Τέλος η κολύμβηση στο «Ναυάγιο» – Τι προβλέπει νέο ΦΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα