Καλιφόρνια: Θαλάσσιοι λέοντες… έδιωξαν τους λουόμενους από την παραλία τους (videos)

Θαλάσσιοι λέοντες βγήκαν στην παραλία Λα Χόγια, στο Σαν Ντιέγο της Καλιφόρνιας, διεκδικώντας τον χώρο τους που είχε καταληφθεί από λουόμενους. Οι επισκέπτες της παραλίας ειδοποιήθηκαν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή διότι οι λέοντες γίνονται επιθετικοί και μπορεί να τους δαγκώσουν.

«Παρακαλούμε ας δώσουμε αρκετό χώρο στα μεγάλα αρσενικά θαλάσσια λιοντάρια. Είναι προστατευόμενο είδος», ανέφερε η προειδοποίηση που ακούστηκε από τα μεγάφωνα και αμέσως οι λουόμενοι έσπευσαν να βγουν από τη θάλασσα.

Επικράτησε πανικός με τους λουόμενους να φεύγουν τρέχοντας από την παραλία

και τους θαλάσσιους λέοντες να τους κυνηγούν, για να δείξουν ποιος είναι ο κυρίαρχος στην περιοχή.

Οι θαλάσσιοι λέοντες είναι προστατευόμενο είδος, καθώς απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι ειδικοί πάντως λένε ότι στόχος των θαλάσσιων λεόντων δεν ήταν οι λουόμενοι, αλλά η επιβολή της κυριαρχίας του ενός εκ των δύο αρσενικών που βγήκαν στην παραλία. Συμπεριφορά που θεωρείται τυπική κατά την περίοδο της αναπαραγωγής.

Στην παραλία Λα Χόγια τα τελευταία χρόνια βγαίνουν θαλάσσιοι λέοντες, καθώς υπάρχει μία σπηλιά όπου ζευγαρώνουν και τα θηλυκά μεγαλώνουν με ασφάλεια τα μικρά τους. Και φυσικά δεν θέλουν να μοιράζονται την παραλία με τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:

Ζόρικος ταύρος τραυμάτισε σοβαρά διάσημο ταυρομάχο (video)

Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ η έρευνα για τα UFO: Αξιωματικός καταγγέλλει συγκάλυψη περιστατικών με εξωγήινους

ΗΠΑ: Εξαφανισμένο κορίτσι από το 2019 εμφανίστηκε ξαφνικά σε αστυνομικό τμήμα

Keywords
Τυχαία Θέματα