Κασσελάκης και Βελόπουλος οι «πονοκέφαλοι» του Μαξίμου ενόψει ευρωεκλογών – Η αλλαγή στρατηγικής και οι «ιερές» συμμαχίες

Με δεδομένο ότι μετά το Πάσχα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να έχει επικεντρωθεί σε δύο πρόσωπα, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση των αποτελεσμάτων .

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος αποτελούν -ο καθένας για τους δικούς του λόγους – το σοβαρότερο πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα. 

Καταρχάς, η τακτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

φαίνεται ότι όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά αντίθετα έκανε ακόμα πιο συμπαθή στην κοινή γνώμη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Οι ειρωνείες, η απαξίωση, τα χλευαστικά σχόλια και οι βολές για άγνοια της πολιτικής που εξαπέλυαν τα κυβερνητικά στελέχη εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ανέδειξαν στην πραγματικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό αντίπαλο της κυβερνητικής παράταξης, σε μία στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φυλλορροούσε, καθώς είχε υποστεί διπλή διάσπαση. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως φαίνεται -εκ του αποτελέσματος -εκμεταλλεύτηκε αυτή την αντιπαράθεση με την βοήθεια των life style εκπομπών για να αναδειχθεί στην συνείδηση των πολιτών ως το νέο και άφθαρτο πρόσωπο που δέχεται επιθέσεις, καθώς ενοχλεί το πολιτικό κατεστημένο.

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Η αλλαγή τακτικής του Στέφανου Κασσελάκη, όπου εμφανίζεται να κάνει άνοιγμα όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στην κεντροδεξιά, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το κυβερνών κόμμα, καθώς οι απόψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα ευρύτερο κοινό. 

Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε λοιπόν να αλλάξει τακτική προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος Σταν Γκρίνμπεργκ, συνέστησε στους συνεργάτες του πρωθυπουργού να μην υποτιμούν τον αντίπαλο τους. 

Έτσι, πλέον, τα κυβερνητικά στελέχη θα κάνουν μόνο πολιτική κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη με την λογική ότι κάνει ακοστολόγητες εξαγγελίες. 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης έχει καταφέρει να προσελκύσει το ακραίο δεξιό ακροατήριο της ΝΔ. Εκμεταλλευόμενος το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, το θέμα της ακρίβειας, αλλά και κάποιες από τις θέσεις της κυβέρνησης για τα εξωτερικά θέματα, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατάφερε να αποκτήσει ένα σημαντικό ακροατήριο,  το οποίο απειλεί την κυβερνητική υπεροχή. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα κάλεσε τους πολιτικούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο να μην πάνε στην εκκλησία τις ημέρες των εορτών, επαναφέροντας και πάλι το θέμα στην επικαιρότητα.

Ο πρωθυπουργός  για να τον αντιμετωπίσει χρειάστηκε την βοήθεια του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου  -ο οποίος του επιτέθηκε προσωπικά   – λέγοντας  ότι «δεν θα κάνουμε ότι θέλει ο Βελόπουλος  ή ο κάθε πολιτικός» .  

Το θέμα είναι ότι ακόμα και μετά την «ιερά συμμαχία»  του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο δεν είναι σίγουρο ότι οι ψηφοφόροι θα αλλάξουν στρατόπεδο και θα συστρατευθούν με την ΝΔ. Γιατί, όπως είναι γνωστό, και ο κλήρος εμφανίζεται διχασμένος σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ακόμα και τις άγιες ημέρες….

Διαβάστε επίσης:

Ποιους ενοχλεί η κοινωνική οργή για τα Τέμπη: Οι επιθέσεις σε Καρυστιανού-Πλακιά, οι αποβολές και το ξερίζωμα των δένδρων

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Αγγελούδη με αντιπροσωπεία Κίνησης Πολιτών για τη ΔΕΘ

Θύελλα για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Για ατιμωρησία και για την Χ.Α μιλά ο Κασσελάκης, πώς αντέδρασαν τα κόμματα

Keywords
Τυχαία Θέματα