Κασσελάκης στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας» είπε μετά την «έξοδο» της ομάδας Αχτσιόγλου – Η αριθμητική της διάσπασης

Το κλείσιμο ενός κύκλου εσωστρέφειας επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας λίγες ώρες μετά την αποχώρηση ακόμη 9 βουλευτών, οι οποίοι προχώρησαν άμεσα στην ανεξαρτητοποίησή τους.

Οι πρώτες κινήσεις της ηγεσίας, που κοιτάει ήδη την επόμενη μέρα, μετά την αποχώρηση των εννέα βουλευτών της ομάδας Αχτσιόγλου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,

που συνεδριάζει υπό τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη. Απών από τη συνεδρίαση ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης, που κατά πληροφορίες, θα συμμετείχε κανονικά στη συνεδρίαση, εάν ένα προσωπικό ζήτημα δεν τον είχε υποχρεώσει να βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Στην εισήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης εστίασε στην επόμενη μέρα, και κάλεσε στην παραγωγή έργου και τη δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες και αναμένεται να λειτουργεί ως το νέο πολιτικό κέντρο. Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία είναι πλέον αποδεκατισμένη και αριθμεί πλέον 24, καθώς από τα αρχικώς 42 αποχώρησαν 18. Πάντως, ο Διονύσης Τεμπονέρας ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να συμμετέχει στο νέο πολιτικό κέντρο.

Στο μεταξύ το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να ζητήσει τις έδρες και από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν, υπενθυμίζοντας ότι έχουν υπογράψει ειδικό συμφωνητικό και ουσιαστικά θέτοντας θέμα ηθικό, πολλώ δε μάλλον που η εκλογή τους, στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου έγινε με λίστα.

Όσον αφορά την «αριθμητική της διάσπασης» πηγές του κόμματος σημείωναν τα εξής:

-Στους 150.000 περίπου που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές 1.000 μέλη έχουν αποχωρήσει από την έξοδο της Ομπρέλας και μετά.

-Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα i syriza, έχουν εγγραφεί 125 άτομα, σήμερα, μετά τις αποχωρήσεις

-Από τα 302 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (μαζί με τις ex officio θέσεις του προέδρου και του Γραμματέα της Νεολαίας) έχουν αποχωρήσει συνολικά 103 μέλη (46 μέλη της Ομπρέλας και 57 προσκείμενα στους 6+6).

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κασσελάκης:

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας, ενωμένοι θα επικεντρωθούμε στην παραγωγή πολιτικών λύσεων για την κοινωνία», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε «προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα». Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής τής βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στη δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια τής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου».

Ακολούθως αναφέρθηκε στη λειτουργία των οργάνων ως εξής: «Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Πολιτική Γραμματεία θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς».

Κλείνοντας υπογράμμισε: «Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

Διαβάστε επίσης:

Σπαρτιάτες: Η δημοσιογράφος Κορίνα Τριανταφύλλου νέα εκπρόσωπος Τύπου

Τέμπη: «Μονοπώλιο» της ΝΔ το προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής – Αύριο η συζήτηση των αιτημάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής

Πέρκα: «Δεν φύγαμε επειδή ηττηθήκαμε» – Αναγνωστοπούλου: «Μέρα πένθους αλλά και ελπίδας»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Σήμερα, Αχτιόγλου,kasselakis, syriza, simera, achtioglou