Καταγγελία συμπεριφορών ΥΠΕΘΑ και ΓΕΣ από στρατιωτικούς κύκλους

Στρατιωτικοί κύκλοι καταγγέλλουν τακτικές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΣ οι οποίες «απογοητεύουν τα στελέχη τους (ε.ε. και ε.α.) με την έλλειψη σεβασμού τους»!

Στην καταγγελία αναφέρονται το Στρατιωτικό Γραφείο του ΥΕΘΑ και το Επιτελικό Γραφείο του αρχηγού ΓΕΣ, οι οποίοι, όπως τονίζουν, «φροντίζουν με κάθε τρόπο να ενισχύουν αυτό το αίσθημα. Εμφανίζονται

στους καλούντες μόνον αν τούς ζητούν για πολιτικό ρουσφέτι, ενώ φροντίζουν να μην απαντούν σε επιστολές στελεχών, όταν μάλιστα αυτές οι επιστολές περιέχουν αλήθειες και καταγγέλλουν παράνομες πράξεις!». Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Κάποιοι στο υπουργείο Άμυνας “απονέμουν καθήκοντα και τίτλους” στους παραβατικούς υφισταμένους τους νομίζοντες ότι έτσι τους εξασφαλίζουν. Το ΓΕΣ σε αυτές τις περιπτώσεις παραμένει παθητικό, σιωπηλό, αδιαφορώντας για τις ενέργειες των υφισταμένων του. Τοποθετούν στρατιωτικό προσωπικό σε θέσεις εκτός υπουργείου Άμυνας.

Τι και αν απαιτούνται ειδικές γνώσεις και εμπειρία για την επιλογή των θέσεων; Αρκεί το τηλεφώνημα ενός φίλου! Τι και αν καταργήσαμε την Υπηρεσία τους; Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ τους αφήνουν για πολλά χρόνια στη θέση τους!

Στη Μεσογείων ξεχνούν να τους επαναφέρουν στην αρχική τους θέση ή στη μεθόριο, αν και η εργασία τους είναι περιορισμένου χρόνου από τον νόμο. Τοποθετώντας αξιωματικούς χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα, το υπουργείο και το ΓΕΣ αδιαφορούν για τις συνέπειες στους υπόλοιπους, σε τρίτους και στις οικογένειές τους!

Για τα ίδια θέματα υπάρχουν ερωτήσεις στη Βουλή και δημοσιεύματα στα ΜΜΕ. Το υπουργείο όμως, για να καλύψει κάθε φορά τους προστατευόμενους, απάντησε με χρησμούς και κατέφυγε στο ψέμα. Κύριοι, με τις ενέργειές σας δημιουργείτε στρατό δύο κατηγοριών: τους στρατιωτικούς που τιμούν τον όρκο τους και φυλάνε Θερμοπύλες και αυτούς που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα και τις γνώσεις.

Τηρείται η νομοθεσία ετήσιας αξιολόγησης αυτών των Στελεχών; Πώς και ποιοι τους βαθμολογούν; Τους παρακολουθούν ή τους βαθμολογούν εξ αποστάσεως; Τα στελέχη αυτά παρακολουθούν τις εξελίξεις των στρατιωτικών θεμάτων που τους αφορούν για την εξέλιξή τους και με ποια κριτήρια θα γίνει η προαγωγή τους; Επίσης γνωρίζουν το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ τον μέγιστο επιτρεπτό χρόνο μιας απόσπασης;

Η δυσφήμηση του στρατεύματος και της ιεραρχίας του σε τρίτους, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από εν ενεργεία αξιωματικούς του στρατού που υπηρετούν στο Στρατιωτικό Γραφείο του υπουργού, αφήνει την ηγεσία παγερά αδιάφορη. Όπως επίσης και για τις διατυπούμενες από αυτούς έγγραφες ανεξέλεγκτες ανακρίβειες, παρ’ ότι κάποιες έρχονται σε αντίθεση με τις ντιρεκτίβες του ΝΑΤΟ και την εθνική νομοθεσία.

Η αδιαφορία του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία προσωπικό του αναδεικνύεται ποικιλοτρόπως, ενώ κάποιες συμπεριφορές είναι δυσσεβείς προς αυτούς. Κάποιοι τους ενθυμούνται μόνον προεκλογικά. Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι η μυθολογία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: “Η Δυσσέβεια ήταν και θα είναι η μητέρα της Ύβρεως”».

Διαβάστε επίσης:

Μετά την προκήρυξη εκλογών τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Πού θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Βρήκαν αφήγημα στο ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελία, ΥΠΕΘΑ, ΓΕΣ,katangelia, ypetha, ges