Κεφαλονιά: Συνελήφθησαν αλλοδαποί που λήστεψαν 18 εκκλησίες- Τις 7 από αυτές την ίδια μέρα

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αργοστολίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας προχώρησαν νωρίς τη Μεγάλη Δευτέρα στη σύλληψη 3 αλλοδαπών ηλικίας 39, 34 και 27 ετών καθώς είχαν διαρρήξει 18 εκκλησίες.

Οι αρχές κατάφεραν να τους εντοπίσουν στο λιμάνι της Κυλλήνης όπου και τους συνέλαβαν στην προσπάθειά τους να μπουν στο πλοίο και να φύγουν από την Κεφαλονιά. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,

εργαλεία διάρρηξης, 2.715,77 ευρώ, καθώς και τάματα και κοσμήματα, μέρος των οποίων επιστράφηκε στους εφημέριους των Ιερών Ναών, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις διαρρήξεις.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατάφεραν να ληστέψουν τις 7 από τις 18 εκκλησίες, μόλις σε ένα βράδυ και πιο συγκεκριμένα οι διαρρήξεις έλαβαν χώρα από το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων μέχρι το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, στις περιοχές Διβαράτα, Λογαράτα, Φερεντινάτα, Αντιπάτα, Φάρσα, Διλινάτα και Λουρδάτα, αφαιρώντας από τους τέσσερις εξ αυτών, πλήθος ταμάτων, κοσμημάτων και 350 ευρώ.

Η έρευνα που ακολούθησε μετά τη σύλληψη των τριών αλλοδαπών έδειξε ότι είχαν πραγματοποιήσει ακόμα 11 διαρρήξεις και κλοπές σε εκκλησίες στην Κεφαλονιά από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 έως τις αρχές Νοεμβρίου 2022 αφαιρώντας από τις 10 εξ’ αυτών τάματα καθώς και 1.100 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Κολωνάκι: «Χειροπέδες» σε γνωστό ποδοσφαιριστή της Super League – Κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος κοπέλας

Άλκης Καμπανός – ιατροδικαστής Γαλεντέρης: «Δεν γίνετε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου» – Ποιο ήταν το μοιραίο χτύπημα (Video)

Αιχμές ΕνΔΕ κατά της κυβέρνησης: «Η αποσπασματική και πρόχειρη νομοθέτηση δημιουργεί υπόνοιες αυθαιρεσίας της εκτελεστικής εξουσίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα