Κέικ με ροδάκινα και κεράσια

Cucina povera

Υλικά:

40 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. ηλιέλαιο
190 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
250 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά
110 γρ. ζάχαρη (ή 120 γρ. καστανή)
2 καψουλάκια βανιλίνης
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
3 ώριμα μέτρια ροδάκινα σε φέτες
80 -100 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα σε φετούλες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο στο ταψί και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 5-7 λεπτά.

Σε ένα μπολ,

ανακατεύουμε τη φαρίνα, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το λιωμένο, καυτό βούτυρο και ηλιέλαιο μέσα στο μίγμα μας.

Ανακατεύουμε καλά και το ξαναρίχνουμε γρήγορα στο ταψί.

Στο σημείο αυτό βλέπουμε ότι το μίγμα έχει κάνει μια λεπτή κρούστα στα τοιχώματα του ταψιού επειδή αυτό ήταν καυτό. Προσθέτουμε από πάνω τα ροδάκινα και τα κεράσια.

Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για 45-55 λεπτά και να πάρει ένα ωραίο χρώμα η επιφάνειά του.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο και μετά το κόβουμε σε κομμάτια ή το σερβίρουμε με κουτάλι από το ταψί σε μπολ.

www.infokids.gr

 

υλικάγλυκόσυνταγήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα