Κέιτ Μίντλετον: Έλαβε νέο τιμητικό τίτλο από τον βασιλιά Κάρολο

Νέο τιμητικό τίτλο έλαβε η Κέιτ Μίντλετον από τον Βασιλιά Κάρολο. Η σύζυγος του γιου του Πρίγκιπα Γουίλιαμ πήρε τον τίτλο του μέλους του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής.

Η Κέιτ Μίντλετον, που δίνει μάχη με τον καρκίνο είναι το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που εισέρχεται στο Τάγμα.

Η επιλογή της έγινε για να αναγνωριστεί η πολυετής δημόσια υπηρεσία της στο στέμμα και την Βρετανία. Πηγές είπαν στην Daily Mail

ότι ο νέος τίτλος συμβολίζει την «μεγάλη εκτίμηση» που έχει για την πριγκίπισσα της Ουαλίας ο βασιλιάς, Κάρολος.

Ο διορισμός της Κέιτ Μίντλετον στο τάγμα δεν ανήκει σε άμεση απόφαση του βασιλιά της Βρετανίας. Έγινε από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας μετά από εισήγηση του βασιλιά Καρόλου.

Το Τάγμα των Συντρόφων της Τιμής – του οποίου η πνευματική εστία είναι το Βασιλικό Παρεκκλήσι στο Παλάτι του Χάμπτον Κορτ – περιορίζεται σε 65 μέλη από όλη την Κοινοπολιτεία.

Τι είναι το Τάγμα των Συντρόφων της Τιμής

Το Τάγμα των Συντρόφων της Τιμής ιδρύθηκε από τον βασιλιά, Γεώργιο Ε΄ το 1917 για να αναγνωρίσει υπηρεσίες εθνικής σημασίας. Μέλη του γίνονται άνθρωποι που έχουν κάνει μέγιστη προσφορά στις Τέχνες, την Επιστήμη, την Ιατρική και την κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα 65 μέλη του βρίσκονται, το θρυλικό «σκαθάρι», Πολ ΜακΚάρτνεϊ, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, και οι ηθοποιοί Ίαν ΜακΚέλεν και Τζούντι Ντέντς.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλική Τρουφάκου: Ανακοίνωσε ότι θα γεννήσει αγόρι μέσω Instagram

Η θρυλική ζωή της Σίρλεϊ Μακ Λέιν στις σελίδες του νέου της βιβλίου «The Wall of Life»

Νικόλαος Γλύξμπουργκ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον χωρισμό του

Keywords
Τυχαία Θέματα