Κέιτ Μίντλετον: Ελπιδοφόρες οι προγνώσεις των ιατρών – Βρίσκεται σε «πορεία ανάρρωσης»

Η εξομολόγηση της Κέιτ Μίντλετον για τη μάχη της με τον καρκίνο στα 42 της χρόνια έχει προκαλέσει συναισθηματικό πλήγμα όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος, αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία μετά τη μεγάλη εγχείρηση που υποβλήθηκε στην κοιλιά της τον Ιανουάριο. Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται για την πορεία της θεραπείας και των λεπτομερειών της υγείας της. Η ανακάλυψη καρκίνου μετά από μια εγχείρηση δεν είναι «ασυνήθιστη», λέει κορυφαίος γιατρός.

Ο

Δρ. Mangesh Thorat, αναπληρωτής διευθυντής της μονάδας κλινικών δοκιμών Barts στο κέντρο πρόληψης του καρκίνου στο πανεπιστήμιο Queen Mary, δήλωσε στο Sky News: «Δεν είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά δεν είναι και ασυνήθιστο. Συχνά το διαπιστώνουμε επειδή οι σαρώσεις που κάνουμε προεγχειρητικά έχουν συχνά τους περιορισμούς τους. Όταν τα πράγματα εξετάζονται στο μικροσκόπιο, αφού αφαιρεθεί ένα όργανο, γίνεται πολύ καλύτερη ανάλυση και τότε εντοπίζεται ο καρκίνος. Οπότε, δεν είναι ασυνήθιστο».

Στη συγκινητική της δήλωση που γυρίστηκε στο Γουίνδσορ, η Κέιτ είπε ότι η ιατρική της ομάδα «με συμβούλεψε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία». Αποκάλυψε ότι βρισκόταν στα «πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας», η οποία ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Κέιτ λέγεται ότι τώρα βρίσκεται σε «πορεία ανάρρωσης» και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη χημειοθεραπεία χρησιμοποιούνται ισχυρά φάρμακα που στόχο έχουν να επιτεθούν στους όγκους και συνήθως χορηγούται για την άμεση αντιμετώπιση του καρκίνου ή τη συρρίκνωση ενός όγκου ως προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση.

Όπως και στην περίπτωση της Κέιτ, η χημειοθεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προληπτική επιλογή με την ελπίδα να σταματήσει η επανεμφάνιση του καρκίνου.

Τι είναι όμως η προληπτική χημειοθεραπεία και πότε χρησιμοποιείται;

Ο Δρ. Mangesh Thorat, αναπληρωτής διευθυντής της μονάδας κλινικών δοκιμών Barts στο κέντρο πρόληψης του καρκίνου στο πανεπιστήμιο Queen Mary, μιλώντας στο Sky News επισήμανε πως «δεν είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά δεν είναι και ασυνήθιστο» να εντοπίζεται ο καρκίνος μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

«Συχνά το διαπιστώνουμε επειδή οι σαρώσεις που κάνουμε προεγχειρητικά έχουν συχνά τους περιορισμούς τους. Όταν τα πράγματα εξετάζονται στο μικροσκόπιο, αφού αφαιρεθεί ένα όργανο, γίνεται πολύ καλύτερη ανάλυση και τότε εντοπίζεται ο καρκίνος. Οπότε, δεν είναι ασυνήθιστο», εξήγησε.

Στη χημειοθεραπεία χρησιμοποιούνται ισχυρά φάρμακα που στόχο έχουν να επιτεθούν στους όγκους και συνήθως χορηγούται για την άμεση αντιμετώπιση του καρκίνου ή τη συρρίκνωση ενός όγκου ως προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση.

Όπως και στην περίπτωση της Κέιτ, η χημειοθεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προληπτική επιλογή με την ελπίδα να σταματήσει η επανεμφάνιση του καρκίνου.

Η προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία ονομάζεται και επικουρική χημειοθεραπεία, έχει στόχο να σταματήσει την επανεμφάνιση του καρκίνου αφού ο κύριος όγκος έχει αφαιρεθεί από το σώμα. Το NHS λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου μετά από ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση».

Η προληπτική χημειοθεραπεία χορηγείται τις περισσότερες φορές ενδοφλέβια όπου στη συνέχεια το φάρμακο πηγαίνει σε όλο το σώμα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Ανάλογα με τον τύπο, η χημειοθεραπεία μπορεί να χορηγηθεί είτε σε νοσοκομείο είτε στο σπίτι του ασθενούς.

Υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Όλα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, κυκλοφορούν μέσω του αίματος για να σταματήσουν την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων οπουδήποτε στο σώμα, σκοτώνοντάς τα πριν προλάβουν να διαιρεθούν. Αυτό τα εμποδίζει να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν στο σώμα.

Κειτ Μίντλετον: Κοσμοσυρροή έξω από το Ουίνδσορ – Αφήνουν λουλούδια και γράμματα συμπαράστασης

Στο μεταξύ, δεν έχουν τέλος τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης που δέχεται η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.

Πλήθος κόσμου συρρέει έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ, αφήνοντας λουλούδια και γράμματα για τη μέλλουσα βασίλισσα της χώρας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αναρτήσεις είναι χιλιάδες, ενώ συνεχή είναι τα ζωντανά ρεπορτάζ των δημοσιογράφων έξω από τη βασιλική κατοικία.

Flowers & note for The Princess of Wales: Catherine at the Windsor Castle.
pic.twitter.com/ZNUyLqHsmP

— katemiddletonlookbook (@katelookbook) March 23, 2024

Όπως μεταδίδουν, μάλιστα, τοπικά καταστήματα κρέμασαν τη βρετανική σημαία για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ είναι “πολύ συγκινημένοι” από τα μηνύματα συμπαράστασης

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι «πάρα πολύ συγκινημένοι» από τα μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης με καρκίνο της Κέιτ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου του παλατιού του Κένσινγκτον σε ένα δελτίο τύπου.

«Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα είναι και οι δύο πάρα πολύ συγκινημένοι από τα μηνύματα συμπαράστασης (που έχουν σταλεί) από πολίτες από τη Βρετανία, την Κοινοπολιτεία και από ολόκληρο τον κόσμο», μετά το βίντεο της Κέιτ, στο οποίο ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο, δήλωσε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος τύπου.

«Νιώθουν πολύ μεγάλη συγκίνηση από τη ζεστασιά και τη στήριξη των πολιτών», συμπλήρωσε.
Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ «είναι ευγνώμονες από την κατανόηση (του κοινού σχετικά) με το αίτημά τους για σεβασμό της ιδιωτικότητάς τους αυτό το διάστημα», κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου.

Διαβάστε επίσης:

POLITICO: Τα μυστικά πίσω από το «μπαλάκι ευθυνών» της αιματηρής επίθεσης στην Ρωσία

Μακελειό στη Μόσχα: Fake βίντεο από ρωσικό κανάλι εμπλέκει και την Ουκρανία

Ουκρανία: Συναγερμός στο Κίεβο για ρωσική πυραυλική επίθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέιτ Μίντλετον, Ελπιδοφόρες, Βρίσκεται,keit mintleton, elpidofores, vrisketai