ΚΚΕ: Πυρά για φορολογικό και Παλαιστινιακό, Εξεταστική για τα Τέμπη

Φορολογικό νομοσχέδιο και Παλαιστινιακό παραμένουν στην κορυφή της ατζέντας του Περισσού, ενώ πλέον μπαίνει και το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, για το οποίο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής, προλαβαίνοντας το ΠΑΣΟΚ που έχει προαναγγείλει πρόταση για Προανακριτική.

Ως προς το φορολογικό το ΚΚΕ

ζητά να αποσυρθεί το φορολογικό «έκτρωμα» της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος – το χαρακτηρίζει «κεφαλικό φόρο» – και να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και αγρότες.

Το ΚΚΕ στηρίζει και τις κινητοποιήσεις αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εξαπολύει μια νέα μεγάλη επίθεση στο εισόδημά τους. Σε σχετική δήλωσή του χθες ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και οι προηγούμενες, στο όνομα της φοροδιαφυγής κυνηγά για μια ακόμα φορά τους μικρούς επαγγελματίες, δηλαδή τους ίδιους επαγγελματίες που φορολογεί από το 1ο ευρώ, που επιβαρύνει με το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, με τεκμήρια διαβίωσης αλλά και με δεκάδες άλλους έμμεσους φόρους». Στον αντίποδα, σημειώνει, «διατηρεί την προκλητική φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών που φορολογούνται εθελοντικά και απολαμβάνουν 58 ειδικές φοροαπαλλαγές, των τραπεζιτών με τον αναβαλλόμενο φόρο τραπεζών, των στρατηγικών επενδυτών με τις 12ετείς και άλλες φοροαπαλλαγές που προβλέπονται στους αναπτυξιακούς νόμους των Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά το Παλαιστινιακό, το ΚΚΕ κρατά πολύ ψηλά τους τόνους καταγγέλλοντας την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας και την κυβερνητική στήριξη στο Ισραήλ, το οποίο ο Περισσός χαρακτηρίζει «κράτος – δολοφόνο».

Στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου αλληλεγγύης που οργάνωσαν δυνάμεις του κόμματος την Κυριακή, ξέσπασε και η κόντρα για την προσαγωγή του 22χρονου Παλαιστινίου που στο πλαίσιο της κινητοποίησης ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική στο Σύνταγμα.

Το ΚΚΕ μίλησε για «απαράδεκτη» και «προκλητική» ενέργεια, την οποία απέδωσε σε κυβερνητική μεθόδευση με στόχο να τρομοκρατηθούν οι πολίτες που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις «απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη». Σχολιάζοντας την κατηγορία στη βάση της οποίας έγινε η προσαγωγή, ότι η ενέργεια αυτή εκθέτει τη χώρα «σε κίνδυνο αντιποίνων», το ΚΚΕ αντέτεινε πως «στόχος αντιποίνων» καθίσταται η χώρα μας «όχι από τη μαζική λαϊκή δράση ενάντια στο πολεμικό σφαγείο και μάλιστα από συμβολικές ενέργειες που προωθούν τη φιλία και την αλληλεγγύη» αλλά «από την πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει τη χώρα ολοένα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στα αιματηρά σχέδια των ΗΠΑΝΑΤΟ – Ε.Ε.». Εμπλοκή που αποτυπώνεται στην αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» στην περιοχή, και τις ποικίλες «διευκολύνσεις στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους».

Τέλος, σε σχέση με την πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι αυτή είναι επιβεβλημένη «για να διερευνηθούν όλες οι πλευρές που σχετίζονται με το έγκλημα των Τεμπών, σε συνδυασμό και με την παράλληλη διερεύνηση από την ποινική δικαιοσύνη καθώς και τη μήνυση που έχει υποβληθεί από τους συγγενείς των θυμάτων, στην οποία περιέχονται σημαντικά στοιχεία».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο προαναγγελίας της διάσπασης με 1.300 υπογραφές από την Ομπρέλα – «Αδύνατη η αρμονική συνύπαρξη»

Το ΠΑΣΟΚ ζητά αποπομπή Άδωνι μετά τις δηλώσεις για τα Τέμπη

Εξεταστική για τα Τέμπη ζητά το ΚΚΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα