Κλιμακώνεται η ένταση στο Ισραήλ – «Αν η Χεζμπολάχ ανοίξει μέτωπο στα βόρεια, το Ισραήλ θα επιτεθεί και στο Ιράν»

Απειλές κατά του Ιράν εκτόξευσε ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ, δηλώνοντας πως αν η Χεζμπολάχ επιλέξει να ανοίξει ένα μέτωπο στα βόρεια, το Ισραήλ θα επιτεθεί και στο Ιράν.

«Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν καταλάβουμε ότι σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ, όχι μόνο σε όλα τα μέτωπά μας, θα χτυπήσουμε και το κεφάλι του φιδιού, το Ιράν», δήλωσε σε συνέντευξή του στη DailyMail ο Μπαρκάτ.

Απείλησε

επίσης πως το άνοιγμα ενός μετώπου από την πλευρά της Χεζμπολάχ θα είχε ως αποτέλεσμα το Ισραήλ «να την εξαφανίσει από προσώπου γης».

Πριν από λίγες ημέρες ο ισραηλινός στρατός είχε διαμηνύσει στη Χεζμπολάχ να μην εμπλακείτε στον πόλεμο.

Το Ισραήλ γνωρίζει ότι η απάντησή του στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε να είναι «μια τεράστια πρόκληση», είχε ξεκαθαρίσει στο CNN, ο εκπρόσωπος του IDF την Παρασκευή.

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Καρκινικός όγκος το Ισραήλ, θα σας σβήσουμε από τον χάρτη»

O ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, προειδοποίησε ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει» «τις δυνάμεις της αντίστασης», αν το Ισραήλ συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων, οι μουσουλμανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της αντίστασης θα γίνουν ανυπόμονες και κανείς δεν θα μπορεί να τις σταματήσει», είχε προειδοποιήσει ο Χαμενεΐ.

«Ο κόσμος γίνεται μάρτυρας της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα από το σιωνιστικό καθεστώς». «Κανείς δεν πρέπει να ελπίζει» ότι κάποιες πλευρές, όπως το Ιράν, θα μπορέσουν «να εμποδίσουν τις δυνάμεις της αντίστασης» να αναλάβουν δράση, τόνιζε.

Διαβάστε επίσης:

Στην Τεχεράνη, τη Δευτέρα, ο Σεργκέι Λαβρόφ

Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Ο ισραηλινός στρατός «πρέπει να στοχεύει τη Χαμάς, όχι τους Παλαιστίνιους»

«Ώρα μηδέν» για τη Γάζα – Σφοδροί βομβαρδισμοί και φυλλάδια με νέο «μήνυμα»: «Φύγετε αλλιώς θα θεωρηθείτε τρομοκράτες ή συνεργοί»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλιμακώνεται, Ισραήλ – Αν, Χεζμπολάχ, Ισραήλ, Ιράν,klimakonetai, israil – an, chezbolach, israil, iran